Home / Politicka desavanja / Koalicija “Živim za Bor” zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića

Koalicija “Živim za Bor” zaječarskog gradonačelnika Boška Ničića

koja sa DS, SPS, DSS i Vlaškom demokratskom strankom Srbije (VDSS) čini deo tanke skupštinske većine u SO Bor izlazi iz vlasti.
Ovo je novinarima potvrdio upravo Ničić, napominjući da će konačnu odluku o tome doneti Glavni odbor na sednici 29. januara.
– Uprkos dogovorenoj koaliciji sa DS i SPS u Knjaževcu, desila se izdaja. Zato nemamo ni jedan razlog da nastavimo da ih podržavamo u Boru – rekao je Ničić.- Spremni smo na nove izbore na kojima će naša koalicija osvojiti najmanje deset odborničkih mesta. Gradonačelnik Zaječara ističe da bi njegova koalicija napustila vladajuću većinu u Boru, čak i da nije “bilo izdaje demokrata i socijalista u Knjaževcu”.
– Boranima smo obećali da ćemo, uprkos ogromnoj infrastrukturnoj zapuštenosti, obnoviti grad – naglašava Ničić.-Naša obećanje nismo mogli da ostvarimo najviše zato što se Srđan Marjanović (DS) i Dragan Žikić (SPS), predsednik opštine Bor i njegov zamenik, očigledno nisu snašli na tim funkcijama Ničić je Marjanovića i Žikića optužio da uporno “glume direktore svih javnih preduzeća u Boru”.
– Njihov zadatak je da stvore uslove da javna preduzeća uspešno posluju – podseća Ničić.- Marjanović i Žikić taj zadatak, očigledno, nisu uspunili.
Radikalska opozicija sa 13 odbornika sada će, uz troje Ničićevih, imati 16 odborničkih mesta. Po svemu sudeći, o novoj vlasti odlučivaće dvoje odbornika DSS-a. Dokle će tako tanka većina moći da rukovodi gradom sa 40.000 stanovnika i opštinom veliki je znak pitanja. Izvesno je da vrući politički dani tek dolaze, a Bor će, iz dana u dan, iz sata u sat, sve bliže biti još jednim (neizvesnim) izborima u kojima će, najverovatnije, glavnu reč imati koalicija DS-SPS i ,eventualno, SNS. Svoju šansu čekaju i radikali (SRS), ali i Ničićev Pokret “Živim za Krajinu”. Autsajderi su, sigurno je, SPO, pa i LDP ako se ne pridruži nekoj od jačih političkih partija ili koalicija. U sličnoj poziciji je i DSS.
– Samo mogu da ponovim svoju izjavu datu pre više meseci kada sam rekao da tu koaliciju ne treba niko da ruši, jer će se sama od sebi srušiti. Vreme je potvrdilo da sam bio u pravu i da izlaz iz ove situacije može biti ili novi izbori ili da se produži agonija sa postojećom koalicijom bez Ničićevih odbornika – rekao je Branislav Rankić, predsednik Okružnog odbora SRS i odbornik u SO Bor.

Sasa Todorovic Novinar


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Druga sednica Skupštine opštine Knjaževac – Usvojen završni račun opštinskog budžeta (Snimak)

Danas je održana druga sednica Skupštine opštine Knjaževac , sazvana po hitnom ...