Home / 2022 / Skandal – Blagajnica ZC Knjaževac osumnjičena za prisvajanje više od tri miliona dinara

Skandal – Blagajnica ZC Knjaževac osumnjičena za prisvajanje više od tri miliona dinara

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Knjaževcu uhapsili su S.J. (59), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera.

Kako se navodi u saopštenju MUP, ona se sumnjiči da, kao blagajnik u Zdravstvenom centru Knjaževac, u periodu od 1. januara 2020. do 2022. godine, deo novca od naplaćene participacije nije davala knjigovodstvu na knjiženje, već je prisvojila za sebe iznos od 1.907.630 dinara.




Takođe, dodaju, sumnjiči se da je u periodu od 1. januara 2018. do 10. maja 2022. godine prisvojila 1.125.600 dinara od naplaćenih usluga kiretaže od pacijentkinja, a koje je trebalo da preda knjigovodstvu na knjiženje.

Na ovaj način, kako se sumnja, za sebe je prisvojila ukupno 3.033.230 dinara, oštetivši Zdravstveni centar Knjaževac za ovaj iznos.

Osumnjičena je uz krivičnu prijavu privedena u Više javno tužilaštvo u Nišu.

Podsećamo da je još 2017 godine dugovanje ZC Knjaževac bez kamate iznosilo blizu tadašnjih neverovatnih 200 miliona dinara

Ivica Rakić, v.d. direktora Zdravstvenog centra ozjavio je  da ova ustanova u ovom trenutku ima nagomilan dug oko 180 miliona dinara, a kao osnovni problem navodi to da su ova dugovanja upravo prema ljudima koji su nekada radili u ovoj ustanovi.

Nemoguće je sa njima postići bilo kakav dogovor o otpisu dugovanja. Imamo manja dugovanja prema firmama, a gro dugovanja prema radnicima, EPS-u i ‚‚Standardu“, kaže Rakić.

Ukoliko se ove tvrdnje dokažu kao i  i postojanje provere , svakako će ovo biti veliki udarac za financijsko poslovanje ove zdrastvene ustanove u Knjaževcu koja je već i do sada bila u dugovima do guše.



izvor N1.https://www.politika.rs/Kurir.rs/https://knjazevacke.rs/Kurir.rs/Beta

One comment

  1. A odakle su ti dugovi od ranije? uhapsite direktora bolnica on je odgovoran šta je radio dotle kako smo stigli do duga od 200 miliona, provera porekla imovine i krivični postupak i gotovo ko je kriv treba da odgovara za to




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Više od 17.000 prijava mladih za program Moja prva plata

U trećem ciklusu programa „Moja prva plata“ konkurisalo je više od 17.000 ...