© 2020 GitHub, Inc. Knjaževačke vesti https://vesti.knjazevac.org.rs Knjaževačke vesti - Vesti iz Knjaževca i okoline Sat, 04 Jul 2020 01:19:14 +0000 en-US hourly 1 16308710 IX Stručni skup „Manastiri i crkvene biblioteke – čuvari kulturne baštine“ https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/ix-strucni-skup-manastiri-i-crkvene-biblioteke-cuvari-kulturne-bastine/ https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/ix-strucni-skup-manastiri-i-crkvene-biblioteke-cuvari-kulturne-bastine/#respond Tue, 30 Jun 2020 01:11:04 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56148 U fruškogorskom manastiru Velika Remeta 29. i 30. juna 2020. održan je IX Stručni skup „Manastiri i crkvene biblioteke – čuvari kulturne baštine“. Bibliotekari, učesnici skupa, govorili su o kulturnom blagu, knjigama i rukopisnoj građi koja se čuva u crkvama i manastirima širom Republike Srbije i o fondovima crkvenih i manastirskih biblioteka. Tema prezentacije kojom ...

The post IX Stručni skup „Manastiri i crkvene biblioteke – čuvari kulturne baštine“ appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
U fruškogorskom manastiru Velika Remeta 29. i 30. juna 2020. održan je IX Stručni skup „Manastiri i crkvene biblioteke – čuvari kulturne baštine“.

Bibliotekari, učesnici skupa, govorili su o kulturnom blagu, knjigama i rukopisnoj građi koja se čuva u crkvama i manastirima širom Republike Srbije i o fondovima crkvenih i manastirskih biblioteka.

Tema prezentacije kojom se na skupu predstavila Narodna biblioteka „Njegoš“ bilo je istraživanje stare i retke bibliotečke građe na prostoru Timočke eparhije, kao i saradnja knjaževačke crkve i javne biblioteke u istraživanju, očuvanju i prezentovanju kulturnog nasleđa, na primeru Svetog jevanđelja štampanog u Moskvi 1805, koje je 1835. Crkvi Svetog Đorđa u Knjaževcu darivao knez Miloš Obrenović.
Stručni skup „Manastiri i crkvene biblioteke – čuvari kulturne baštine“ organizuju Manastir Velika Remeta i Srpska čitaonica u Irigu, u cilju očuvanja kulturnoistorijskog nasleđa srpskog naroda.The post IX Stručni skup „Manastiri i crkvene biblioteke – čuvari kulturne baštine“ appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/ix-strucni-skup-manastiri-i-crkvene-biblioteke-cuvari-kulturne-bastine/feed/ 0 56148
Knaževčanin Božidar Krstić zablistao na GFC takmičenju u Vranju https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knazevcanin-bozidar-krstic-zablistao-na-gfc-takmicenju-u-vranju/ https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knazevcanin-bozidar-krstic-zablistao-na-gfc-takmicenju-u-vranju/#respond Tue, 30 Jun 2020 01:06:05 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56144 4 Naš sugrađanin bio je deo MMA spektakla u okviru koga je svog rivala savladao tehničkim nokautom u prvoj rundi. Ovogodišnji Gladiator Fight Championship (GFC) organizovan je 26. juna u Vranju. Pred više od 500 gledalaca nastupili su MMA borci iz nekoliko srpskih klubova. Organizovano je pet profesionalnih i tri polu-profesionalne borbe. Među učesnicima ovog ...

The post Knaževčanin Božidar Krstić zablistao na GFC takmičenju u Vranju appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
4

Naš sugrađanin bio je deo MMA spektakla u okviru koga je svog rivala savladao tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Ovogodišnji Gladiator Fight Championship (GFC) organizovan je 26. juna u Vranju. Pred više od 500 gledalaca nastupili su MMA borci iz nekoliko srpskih klubova. Organizovano je pet profesionalnih i tri polu-profesionalne borbe. Među učesnicima ovog spektakla bio je i Knjaževčanin Božidar Krstić.

Nastupajući kao član beogradskog MMA kluba Vale Tudo, Božidar je za rivala imao domaćeg predstavnika Veljka Stajića koga je savladao tehničkim nokautom u prvoj rundi. 

Božidar Krstić ističe da je veoma zadovoljan svojim nastupom i dodaje da ostvarena pobeda dodatno dobija na značaju ako se ima u vidu da je reč o MMA borcu koji dolazi iz male sredine u kojoj nema adekvatne uslove za trening.

U iščekivanju novih uspeha Božidaru čestitamo na pobedi ostvarenoj u Vranju i nadamo se da će, uz pomoć potencijalnih sponzora i donatora, nastaviti da gradi karijeru uspešnog MMA borca.The post Knaževčanin Božidar Krstić zablistao na GFC takmičenju u Vranju appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knazevcanin-bozidar-krstic-zablistao-na-gfc-takmicenju-u-vranju/feed/ 0 56144
TOOK : Otkazan „Moon fest“ na Staroj planini https://vesti.knjazevac.org.rs/2020/took-otkazan-moon-fest-na-staroj-planini/ https://vesti.knjazevac.org.rs/2020/took-otkazan-moon-fest-na-staroj-planini/#respond Tue, 30 Jun 2020 01:01:29 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56141 Zbog trenutnog epidemiološkog stanja u zemlji, noćni uspon na Midžor odlažemo za neki bolji trenutak, saopštavaju iz Turističke organizacije opštine Knjaževac. Za naredni vikend planirani „Moon fest“, noćni uspon na Midžor, je otkazan. „Sa velikim uzbuđenjem smo vam spremali ovaj omiljeni letnji događaj, ali nažalost, moramo obavestiti sve Moon festovce da je, zbog trenutnog epidemioloskog stanja ...

The post TOOK : Otkazan „Moon fest“ na Staroj planini appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
Zbog trenutnog epidemiološkog stanja u zemlji, noćni uspon na Midžor odlažemo za neki bolji trenutak, saopštavaju iz Turističke organizacije opštine Knjaževac.

Za naredni vikend planirani „Moon fest“, noćni uspon na Midžor, je otkazan. Sa velikim uzbuđenjem smo vam spremali ovaj omiljeni letnji događaj, ali nažalost, moramo obavestiti sve Moon festovce da je, zbog trenutnog epidemioloskog stanja u zemlji, realizacija odložena za neki bolji trenutak“, navodi se na fejsbuk stranici Turističke organizacije opštine Knjaževac.The post TOOK : Otkazan „Moon fest“ na Staroj planini appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/2020/took-otkazan-moon-fest-na-staroj-planini/feed/ 0 56141
Od utorka ponovo radi bazen u Svrljigu https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/od-utorka-ponovo-radi-bazen-u-svrljigu/ https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/od-utorka-ponovo-radi-bazen-u-svrljigu/#respond Tue, 30 Jun 2020 00:53:56 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56138 Kupališni kompleks ,,Bazeni Pastirište“ od sutra je otvoren za sve posetioce. Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković kaže da su preduzete sve neophodne mere za zaštitu od virusa Kovid-19. Po njegovim rečima ležaljke su raspoređene po propisima i to na svaka dva metra, a ograničiće se i broj kupača u bazenu na 230. RASTOJANJE ...

The post Od utorka ponovo radi bazen u Svrljigu appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>

Kupališni kompleks ,,Bazeni Pastirište“ od sutra je otvoren za sve posetioce.

Direktor Centra za turizam, kulturu i sport Miroslav Marković kaže da su preduzete sve neophodne mere za zaštitu od virusa Kovid-19.

Po njegovim rečima ležaljke su raspoređene po propisima i to na svaka dva metra, a ograničiće se i broj kupača u bazenu na 230.

RASTOJANJE IZMEĐU KUPAČA U BAZENU JE 4 METRA – KUPAČE ĆE KONTROLISATI SPASIOCI. 

Svakog dana vršiće se dezinfekcija ležaljki i rekvizita na bazenu.

Marković kaže da će Kupališni kompleks u saradnji sa Domom zdravlja pratiti epidemiološku situaciju, a sve u cilju bezbednosti svih građana, posetioca bazena. 

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Svrljig

The post Od utorka ponovo radi bazen u Svrljigu appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/od-utorka-ponovo-radi-bazen-u-svrljigu/feed/ 0 56138
Knjaževčani na Strongman kupu https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knjazevcani-na-strongman-kupu/ https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knjazevcani-na-strongman-kupu/#respond Mon, 29 Jun 2020 01:15:31 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56151 Na takmičenju održanom u nedelju u Boru knjaževački Pauerlifting klub predstavljali su Aleksandar Radisavljević i Milan Milošević. Na Strongman kupu održanom u nedelju, 28. juna u Boru, Pauerlifting i bodi bilding sportski klub Knjaževac imao je dvojicu predstavnika – debitanta: Aleksandar Radisavljević zauzeo je 8. mesto i Milan Milošević koji se plasirao u finale, našao ...

The post Knjaževčani na Strongman kupu appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
Na takmičenju održanom u nedelju u Boru knjaževački Pauerlifting klub predstavljali su Aleksandar Radisavljević i Milan Milošević.

Na Strongman kupu održanom u nedelju, 28. juna u Boru, Pauerlifting i bodi bilding sportski klub Knjaževac imao je dvojicu predstavnika – debitanta: Aleksandar Radisavljević zauzeo je 8. mesto i Milan Milošević koji se plasirao u finale, našao se u društvu sedmorice najboljih takmičara iz Srbije i na kraju zauzeo 6. mesto što je za sada najveći uspeh u ovoj novoj sportskoj disciplini za knjaževački klub.

 

Aleksandar i Milan nadmetali su se u sedam disciplina: vuča kamiona od 7 tona, okretanje gume od 400 kg. nošenje kofera od 250 kg. stojeće držanje tereta od 28 kg. na vreme podizanje loga od 100 do 130 kg. vuča gume od 200 kg. i podizanje bućice od 54 kg.


Ovo je ujedno i istorijski rezultat kluba, a od sada se i Knjaževac može pohvaliti da ima svoje najjače predstavnike u Strongman savezu Srbije. Na ovom Strongman kupu najjačih ljudi Srbije učestvovali su takmičari iz Kikinde, Beograda, Bora, Valjeva, Zaječara i Knjaževca. Posle uspeha naših takmičara, Knjaževac će po prvi put biti domaćin i organizator Strong man takmičenja 2. avgusta ove godine pod pokroviteljstvom Sportskog saveza Knjaževca.


The post Knjaževčani na Strongman kupu appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knjazevcani-na-strongman-kupu/feed/ 0 56151
U Svrljigu 32 osobe u samoizolaciji https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/u-svrljigu-32-osobe-u-samoizolaciji/ https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/u-svrljigu-32-osobe-u-samoizolaciji/#respond Mon, 29 Jun 2020 00:36:04 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56135 Na teritoriji opštine Svrljig još uvek je nepromenjen broj lica u samoizolaciji i trenuntno ih je 32. Pozitivnih na Kovid-19 je trenutno 18 u Svrljigu, uglavnom sa blagim simptomima. Iz Doma zdravlja ,,Dr Ljubinko Đorđević“ apeluju da se građani strogo pridržavaju propisanih mera zaštite, a ukoliko imaju respiratorne tegobe da se jave u Kovid ambulantu u ...

The post U Svrljigu 32 osobe u samoizolaciji appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>

Na teritoriji opštine Svrljig još uvek je nepromenjen broj lica u samoizolaciji i trenuntno ih je 32.

Pozitivnih na Kovid-19 je trenutno 18 u Svrljigu, uglavnom sa blagim simptomima.

Iz Doma zdravlja ,,Dr Ljubinko Đorđević“ apeluju da se građani strogo pridržavaju propisanih mera zaštite, a ukoliko imaju respiratorne tegobe da se jave u Kovid ambulantu u Svrljigu bez zakazivanja koja radi u vremenu od 7 do 20 h. “Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Svrljig

foto https://domzdravlja.svrljig.rs/The post U Svrljigu 32 osobe u samoizolaciji appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/u-svrljigu-32-osobe-u-samoizolaciji/feed/ 0 56135
Zbog širenja virus Kovid-19 – Svrljiški bazen prestaje sa radom?Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog širenja virusa Kovid-19. https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/zbog-sirenja-virus-kovid-19-svrljiski-bazen-prestaje-sa-radomkako-nezvanicno-saznajemo-razmatra-se-obustava-rada-kupalisnog-kompleksa-bazeni-pastiriste-zbog-sirenja-virusa-kovid-19/ https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/zbog-sirenja-virus-kovid-19-svrljiski-bazen-prestaje-sa-radomkako-nezvanicno-saznajemo-razmatra-se-obustava-rada-kupalisnog-kompleksa-bazeni-pastiriste-zbog-sirenja-virusa-kovid-19/#respond Fri, 26 Jun 2020 01:24:11 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56126 Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog širenja virusa Kovid-19. Ukoliko Krizni štab opštine Svrljig i menadžment bazena procene da rad bazena može da ugrozi epidemiološku sliku u Svrljigu, vrata kupališnog kompleksa biće odmah zatvorena, nezvanično saznajemo. Virus korona je za sada odložila početak Vidovdanskog turnira i drugih značajnih manifestacija u susednom ...

The post Zbog širenja virus Kovid-19 – Svrljiški bazen prestaje sa radom?Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog širenja virusa Kovid-19. appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>

Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog širenja virusa Kovid-19.

Ukoliko Krizni štab opštine Svrljig i menadžment bazena procene da rad bazena može da ugrozi epidemiološku sliku u Svrljigu, vrata kupališnog kompleksa biće odmah zatvorena, nezvanično saznajemo.

Virus korona je za sada odložila početak Vidovdanskog turnira i drugih značajnih manifestacija u susednom Svrljigu.
“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Svrljig

The post Zbog širenja virus Kovid-19 – Svrljiški bazen prestaje sa radom?Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog širenja virusa Kovid-19. appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/svrljig/zbog-sirenja-virus-kovid-19-svrljiski-bazen-prestaje-sa-radomkako-nezvanicno-saznajemo-razmatra-se-obustava-rada-kupalisnog-kompleksa-bazeni-pastiriste-zbog-sirenja-virusa-kovid-19/feed/ 0 56126
Knjaževac : “Zvuci trube sa Timoka” po 7. put (Video) https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knjazevac-zvuci-trube-sa-timoka-po-7-put-video/ https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knjazevac-zvuci-trube-sa-timoka-po-7-put-video/#respond Fri, 26 Jun 2020 01:22:36 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56129 – Manifestacija “Zvuci trube sa Timoka”, sedma po redu, održana je u petak, 19. juna na gradskom trgu  u Knjaževcu. Na moderno uređenom platou Doma kulture, u organizaciji Turističke organizacije, pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac trubački bleh orkestri iz Knjaževca oduševili su sve prisutne. Nastupili su: Timočani, Barka Brass Band, Timočki veseljaci, Zlatne trube i Dar ...

The post Knjaževac : “Zvuci trube sa Timoka” po 7. put (Video) appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>

Manifestacija “Zvuci trube sa Timoka”, sedma po redu, održana je u petak, 19. juna na gradskom trgu  u Knjaževcu.

Na moderno uređenom platou Doma kulture, u organizaciji Turističke organizacije, pod pokroviteljstvom Opštine Knjaževac trubački bleh orkestri iz Knjaževca oduševili su sve prisutne. Nastupili su: Timočani, Barka Brass Band, Timočki veseljaci, Zlatne trube i Dar Mar. Od prošle godine organizaciji pomaže i Udruženje trubača “Zvuk”, a ove godine ostvarena je i saradnja sa Udruženjem za negovanje tradicije “Izvor” sa kojim je organizovana i izložba “Kreativni Knjaževčani u doba korone”.

Knjaževac je jedna od opština koje neguju tradiciju trube. Ove godine podršku su dobili svi bleh orkestri iz naše opštine.
Organizator je za publiku obezbedio i besplatno posluženje: roštilj, mekice, čokoladice i sokove za najmlađe.

Sponzori su vinarija “Jović” i podrum “Džervin”, u čijim su vinima posetioci mogli da uživaju potpuno besplatno. The post Knjaževac : “Zvuci trube sa Timoka” po 7. put (Video) appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/vesti-iz-knjazevca/knjazevac-zvuci-trube-sa-timoka-po-7-put-video/feed/ 0 56129
ALEKSANDRA PRIJOVIĆ I DARKO LAZIĆ UČESNICI NA BELMUŽIJADI 2020 https://vesti.knjazevac.org.rs/obavestenja/aleksandra-prijovic-i-darko-lazic-ucesnici-na-belmuzijadi-2020/ https://vesti.knjazevac.org.rs/obavestenja/aleksandra-prijovic-i-darko-lazic-ucesnici-na-belmuzijadi-2020/#respond Tue, 23 Jun 2020 22:53:32 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56119 Po svemu sudeći ovogodišnja ,,Belmužijada“ održaće se i ove godine u susednom Svrljigu, a kako  saznajemo na njoj će nastupati popularni domaći pevači Aleksandra Prijović i Darko Lazić.  Privredno-turistička i kulturna manifestacija svrljiškog kraja ,,Belmužijada“ biće održana 31. jula, 1. i 2. avgusta, saopšteno je iz Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig. Prvi ...

The post ALEKSANDRA PRIJOVIĆ I DARKO LAZIĆ UČESNICI NA BELMUŽIJADI 2020 appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>

Po svemu sudeći ovogodišnja ,,Belmužijada“ održaće se i ove godine u susednom Svrljigu, a kako  saznajemo na njoj će nastupati popularni domaći pevači Aleksandra Prijović i Darko Lazić. 

Privredno-turistička i kulturna manifestacija svrljiškog kraja ,,Belmužijada“ biće održana 31. jula, 1. i 2. avgusta, saopšteno je iz Centra za turizam, kulturu i sport Opštine Svrljig.

Prvi dan rezervisan je za nastup benda ,,Fule i prijatelji“ i koncert Aleksandre Prijović. Prvog avgusta nastupiće gajdaši na manifestaciji ,,Sabor gajdaša balkanskih zemalja“ koja se organizuje u okviru ,,Belmužijade“ i u završnoj noći nastupiće Darko Lazić.

PROGRAM UKRATKO:


31.07.2020. Muzika uživo: ,,Fule i prijatelji“ i koncert Aleksandre Prijović
01.08.2020. ,,Sabor gajdaša balkanskih zemalja“
02.08.2020. Darko Lazić

 

“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Svrljig

The post ALEKSANDRA PRIJOVIĆ I DARKO LAZIĆ UČESNICI NA BELMUŽIJADI 2020 appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/obavestenja/aleksandra-prijovic-i-darko-lazic-ucesnici-na-belmuzijadi-2020/feed/ 0 56119
Nova radna mesta za Knjaževčane u nemačkoj HATIBI (Video) https://vesti.knjazevac.org.rs/2020/nova-radna-mesta-za-knjazevcane-u-nemackoj-hatibi-video/ https://vesti.knjazevac.org.rs/2020/nova-radna-mesta-za-knjazevcane-u-nemackoj-hatibi-video/#respond Wed, 17 Jun 2020 01:01:35 +0000 http://vesti.knjazevac.org.rs/?p=56105 Danas je u industrijsoj zoni u Knjaževcu  otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba. Pogon su svečano pustili u rad Jorg Markus Fik, vlasnik Hatibe, Milan Đokić, predsednik opštine i Marko Pećanac, savetnik predsednika Srbije. Srbija ima rastuću ekonomiju, a ovde sam pronašao ljude sa kojima se saradnja zasniva na uzajamnom poverenju, rekao je vlasnik kompanije Hatiba ...

The post Nova radna mesta za Knjaževčane u nemačkoj HATIBI (Video) appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>

Danas je u industrijsoj zoni u Knjaževcu  otvorena fabrika nemačke kompanije Hatiba.

Pogon su svečano pustili u rad Jorg Markus Fik, vlasnik Hatibe, Milan Đokić, predsednik opštine i Marko Pećanac, savetnik predsednika Srbije.

Srbija ima rastuću ekonomiju, a ovde sam pronašao ljude sa kojima se saradnja zasniva na uzajamnom poverenju, rekao je vlasnik kompanije Hatiba Jorg Markus Fik.

Na mestu davno napuštenog pogona nekadašnjeg Imposa nikla je potpuno nova, moderna fabrika. Svakodnevna borba za nove investitore i nova radna mesta naš je najvažniji zadatak, izjavio je predsednik opštine Milan Đokić.

”Posle mnogo meseci priprema, došli smo do finalizacije i otvaramo nekoliko fabrika bukvalno u desetak dana. Otvorili smo SCS, sada nemačku investiciju – kompaniju Hatiba, u petak ćemo otvoriti još jednu fabriku iz drvoprerade. Svi oni upošljavaju od 50 do 150 radnika i svakako da upošljenje 300 radnika za Knjaževac znači mnogo. Stopa nezaposlenosti u Knjaževcu se smanjuje. Pre četiri godine imali smo 4300 nezaposlenih, a sada ih imamo 2700 i to dovoljno govori o tome kako je živa privredna aktivnost na teritoriji knjaževačke opštine”, dodao je Đokić.
Značajnu pomoć u pronalaženju rešenja za revitalizaciju ovdašnjih privrednih kapaciteta lokalnoj samoupravi pruža kabinet predsednika Vučića, istakao je Marko Pećanac, savetnik za strana ulaganja predsednika Republike.

”Vi koji ovde živite imate osećaj bremena kako je nekad bilo i šta je nekada odavde odlazilo u svet. Država je stala iza ljudi koji se ovde bave privredom. Primenili smo iskustva iz drugih gradova, ali smo i brže neko u drugim krajevima zemlje uspeli da se dogovorimo i da vidimo rezultate”, naglasio je Marko Pećanac.

Na poslovima dorade i oplemenjivanja metala od marta meseca radi 13 radnika, a nemački poslodavac bi u prvoj fazi poslovanja trebalo da zaposli 50 radnika. Investicija Hatibe u knjaževački pogon vredna je 1,2 miliona evra. 

The post Nova radna mesta za Knjaževčane u nemačkoj HATIBI (Video) appeared first on Knjaževačke vesti.

]]>
https://vesti.knjazevac.org.rs/2020/nova-radna-mesta-za-knjazevcane-u-nemackoj-hatibi-video/feed/ 0 56105