Home / 2020 / Održana 3. sednica Skupštine opštine Knjaževac – Snimak (Video)

Održana 3. sednica Skupštine opštine Knjaževac – Snimak (Video)

Treća sednica  Skupštine opštine Knjaževac održana je danas sa ukupno 23 tačke dnevnog reda. 

Odbornici lokalnog parlamenta na današnjem zasedanju doneli su  Odluku o izradi Plana generalne regulacije sela Ćuštica,  Odluku  o Godišnjem programu korišćenja poljoprivrednog zemljišta, te usvojili Operativni plan odbrane od poplava.

Odbornici Skupštine opštine Knjaževac, većinom glasova i bez diskusija, doneli su, za nešto manje od 60 minuta, na svojoj trećoj sednici 23 odluke, vezane za urbanističko planiranje u opštini Knjaževac, funkcionisanje lokalnih javnih preduzeća, ustanova i škola. Usvojeni su planovi generalne regulacije Ćuštice i detaljne regulacije cevovoda Zbuska reka – Jabučko ravnište, čime, kako je ranije istaknuto, opština Knjaževac želi da, nakon nekoliko godina pauze, učestvuje u pokretanju investicionog ciklusu na Staroj planini. Opštinski odbornici saglasisli su se i sa izmenama Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom. Početak sednice obeležio je predlog Pokreta obnove Kraljevine Srbije da odbornička pitanja budu obavezna tačka dnevnog reda svake sednice.





”Predložili smo da odbornička pitanja budu tačka dnevnog reda od danas, pa ubuduće. Smatramo da je to neophodno za buduće funkcionisanje lokalnog parlamenta. Dobili bismo dvosmerni protok informacija”, kazao je Vladislav Smiljanić, odbornik POKS-a.

Odgvorio je predsednik Opštine Milan Đokić, konstatacijom da je institut odborničkih pitanja već omogućen skupštinskim aktima.

”Odbornik može da postavi pitanje usmenim putem sa govornice, pismenim putem…Definisan je i rok u kome se odgovara na pitanja. Pozivam odbornike da i na taj način, postavljanjem odborničkih pitanja, pomognu da život svih naših sugrađana bude bolji,” naglasio je Đokić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...