Home / 2020 / Peta sednica SO Knjaževac – snimak (Video)

Peta sednica SO Knjaževac – snimak (Video)

Na sednici lokalnog parlamenta opštine Knjaževac usvojen je Predlog izmene odluke o budžetu opštine kojim su  prihodi , zbog posledica pandemije korona virusa, umanjeni za 162 miliona dinara.

Odbornici Skupštine opštine, na današnjoj, petoj sednici, usvojili su izveštaj o realizaciji budžeta u prvih devet meseci ove godine. Usvojen je i rebalans ovogodišnjeg budžeta koji je obrazložio Milan Đokić, predsednik opštine.

”Mi smo odlukom o budžetu, predvideli prihode na 1.400.146.000 dinara. Ovim rebalansom smanjuemo prihode za 161.976.000 dinara. Odlukom o budžetu predvideli smo, u dogovoru sa višim nivoima vlasti, trogodišnju javnu nabavku za izgradnju hotela na Banjici Ali, zbog koronavirusa, koji niko nije mogao da predvidi, odustaje se od velikih investicija, koje nisu neophodne. Naravno, ne odustajemo trajno i zauvek, ali pomeramo realizaciju, nadam se, za 2021. godinu. Sa početkom pandemije, kada je proglašeno vanredno stanje, nismo znali u kom će pravcu sve da se odvija i na svetskom i na republičkom i na lokalnom nivou. Tada smo doneli odluku da, iako nam nije bilo neophodno, uzmemo kratkoročni kredit od 49 miliona. Taj kredit vraćamo ove godine. On nam je dao sigurnost, s obzirom da nismo mogli da predvidimo da li će doći do potpunog kolapsa sistema svuda u svetu, pa i kod nas”, rekao je Đokić.




Na sednici su usvojeni izveštaji o ostvarenim rezultatima u prošloj i pripremljenosti za ovu školsku godinu Predškolske ustanove Bajka, Osnovne škole Mladost, Osnovne muzičke škole Predrag Milošević, Knjaževačke gimnazije i Tehničke škole.

Odbornici su usvojili i izveštaje o radu Opštinskog veća, predsednika opštine, opštinske uprave i Pravobranilaštva opštine Knjaževac, kao i Program uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu. Ponovo su na dnevnom redu bili nazivi ulica i tom prilikom rečeno je da bi jedna od ulica u Knjaževcu mogla da ponese ime patrijarha Pavla, a gradski trg kod Doma kulture kralja Petra Prvog Karađorđevića.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...