Home / Svrljig / U Svrljigu Lekovita voda na sve strane

U Svrljigu Lekovita voda na sve strane

U selu Popšica, nadomak Svrljiga, postoji izvor vode za koji meštani kažu da je dobra za stomak.

U okviru realizacije projekta ,,Turistička razglednica Svrljiga i blizina Stare Planine” obišli smo selo Popšicu, razgovarali sa meštanima i došli do informacija da ova voda zaista pomaže, pogotovu kod stomačnih tegoba.

Vredno je istaći da se nedaleko od ovog izvora, u selu Labukovo – u blizini Manastira Vaznesenje Gospodnje, nalazi još jedan izvor zdrave i pijaće vode koja je dobra za vid. Taj izvor meštani nazivaju ”voda za oči”.

 

Izvor vode nalazi se odmah pored bazena sa termalnom vodom, o kome ćemo pisati u narednim prilozima. Meštani kažu da voda nikada ne presušuje na ovoj česmi, da tu žubori i leti i zimi, ali i da je lekovita za telo, pogotovu za stomačne probleme.

I sam natpis na česmi govori da je ,,voda za stomak“ kako piše, a to potvrđuju i mnogi koji su je probali.

Naime, govori se da je voda lek za sve probleme, a popšička povoljno utiče na zdravlje stomaka – posebno je delotvorna kod gastritisa.

Turisti dolaze do obiđu bazen, a mnogi da popiju lekovitu vodu

  • Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

U ovom mestu govori se da mnogi ljudi posećuju Popšicu zbog termalnog bazena, te zbog predivne i prelepe okoline koja okružuje ovo mesto, ali i zbog lekovitih voda koje teku ovim selom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...