Home / 2021 / Hip hop festival San Derven

Hip hop festival San Derven

Omladinski muzički festival San Derven ove godine održaće se u subotu, 28. avgusta, na košarkaškom terenu sportskog centra Pastirište u susednom Svrljigu.

Festival postoji svega tri godine uključujući i ovu, i održaće se tek po drugi put. Ovaj muzički festival predstavlja spoj različitih umetničkih elemenata uokvirenih stilom koji je svuda u svetu poznat po imenu hip hop. Ovaj stil, koji prožima muziku i ples, ali i način oblačenja i mnoge druge sfere života, dosta je popularan među mladima iako datira još od kasnih sedamdesetih godina u Americi, dok se u Srbiji pojavljuje nešto kasnije i postaje veoma popularan tokom devedesetih godina.

San Derven organizovan je od strane članova Kancelarije za mlade iz Svrljiga, a podržan od strane Centra za turizam, kulturu i sport iz Svrljiga kao i Opštine Svrljig. Pored zabavnog karaktera i promovisanja mladih i neafirmisanih umetnika, ovaj događaj biće i humanitarnog karaktera, gde bi se prikupljala novčana sredstva za pomoć zdravstveno ugroženoj deci i drugima. Cilj ovog događaja je, pored promovisanja mladih afirmisanih i neafirmisanih umetnika, i promovisanje svrljiške opštine. Pored prethodno navedenog, ovim jednodnevnim druženjem doprinelo bi se i podizanju svesti o potrebi za pomoći onima kojima je to najpotrebnije, a sve to uz muziku, ples, sport i druge vidove umetničkog predstavljanja. Na ovogodišnjem festivalu učestvovaće preko 30 mladih, među kojima su lokalni muzički izvođači kao i gosti sa strane, tehnička podrška, volonteri i drugi učesnici. Program počinje u 18.00 časova.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...