Home / Svrljig / U SVRLJIGU 21 OSOBA POKREĆE SOPSTVENI BIZNIS

U SVRLJIGU 21 OSOBA POKREĆE SOPSTVENI BIZNIS

Protekle nedelje u sali SO Svrljig dodeljene su odluke korisnicima programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Lokalnim akcionim planom zapošljavanja opštine Svrljig za 2019. godinu. 

Dvadeset jedno lice dobilo je pomoć za samozapošljavanje na teritoriji svrljiške opštine od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i Opštine Svrljig.

Dvadeset jedna osoba iz Svrljiga u narednom periodu moći će da pokrene sopstveni posao. To je omogućeno Lokalnim akcionim planom zapošljavanja za ovu godinu. Sredstva za ove namene obezbeđuju zajedničkim snagama Opština Svrljig i Nacionalna služba za zapošljavanje, rekao je narodni poslanik Milija Miletić.

Uručivanju ugovora o samozapšljavanju prisustvovali su i predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović i direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Nišu Boban Matić.

Sredstva za samozapošljavanje obezbeđena su u ukupnom iznosu od 4.220.000 dinara, od čega Opština učestvuje u finansiranju sa 1.688.000 dinara, a Nacionalna služba sa 2.532.000 dinara.

U skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, do sada su donete odluke o sprovođenju javnih radova na kojima će biti angažovano 55 lica, o dodeli subvencija za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih za 18 lica, dok će u program stručne prakse biti uključeno 29 lica.

  • Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...