Home / Svrljig / Opština Svrljig među 12 opština koje su podržane od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Opština Svrljig među 12 opština koje su podržane od strane Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost

Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost Vlade Republike Srbije, u saradnji sa agencijom Ujedinjenih nacija za rodnu ravnopravnost i osnaživanje žena UN Women, a uz finansijsku podršku Evropske unije, podržava jačanje institucionalnog okvira za rodnu ravnopravnost u Srbiji. 

U okviru projekta ,,Ključni koraci ka rodnoj ravnopravnosti“, planirano je da se unapredi položaj žena i podrže lokalne zajednice u ispunjavanju svojih obaveza prema rodnoj ravnopravnosti.

Sprovođenje mera i aktivnosti bi trebalo da budu fokusirane na unapređenju položaja žena na tržištu rada, žensko preduzetništvo i ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih područja.

Ove godine podržano je 12 lokalnih zajednica – kroz podršku lokalnom mehanizmu za rodnu ravnopravnost, među kojima je i Opština Svrljig. 

Sredstva će biti dodeljena za sprovođene jedne ili više aktivnosti iz usvojenog LAP-a (Lokalnog akcionog plana) za rodnu ravnopravnost, i to u visini do 500.000 dinara do kraja 2019. godine.

 

  • Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

 Radovi na održavanju kolovoza – Na putu Knjaževac – Svrljig –

PREMA poslenjim informacijama Puteva Srbije ovog  jutra nema većih gužvi ni zadržavanja ...