Home / 2021 / Ružić: Test iz srpskog protekao dobro, danas matematika

Ružić: Test iz srpskog protekao dobro, danas matematika


Ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo kako je protekao prvi dan završnog ispita.
U okviru završnog ispita učenici danas polažu test iz matematike, dok će sutra polagati kombinovani test, a ministar prosvete Branko Ružić izrazio je zadovoljstvo kako je protekao prvi dan završnog ispita.

“Sve je proteklo u najboljem redu. Prema podacima dobijenim iz školskih uprava juče je testu iz srpskog jezika, pristupilo 98, 55 odsto učenika”, rekao je ministar i dodao da završni ispit ove godine polaže više od 68.000 učenika, saopštilo je Ministarstvo prosvete

Ružić: Sprečeni pokušaji zloupotrebe testa iz maternjeg jezika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je da je zadovoljan kako je protekao prvi dan polaganja male mature za buduće srednjoškolce i da je sve proteklo u najboljem redu.On je rekao i da je bilo pokušaja zloupotrebe testa iz maternjeg jezika, ali da je to, kako kaže, “sasečeno u korenu”.

„Neće biti tolerisana bilo kakva zloupotreba”, rekao je jutros Ružić na TV Pink, preneo je Tanjug.

Naveo je da je jučerašnjem testu iz srpskog jezika pristupilo 98,55 odsto učenika od ukupno 68.282.

Ministar je rekao da je zamisao bila da ovogodišnji testovi budu pojednostavljeni, zbog prethodne izazovne godine usled epidemije kovida-19, te da mu je drago što su i učenici test iz srpskog ocenili lakšim.

„Deca su ocenila da je test iz srpskog bio lakši i to nam je od početka bila namera, da struktura testa korespondira sa obrazovnim sadržajima koji su se sagledavali u školskoj godini koja je bila u vanrednim okolnostima”, poručio je Ružić.

Svršeni osmaci danas polažu test iz matematike, a sutra kombinovani test.

Preliminarni rezultati završnog ispita za osmake znaće se 27. juna, a konačni će biti objavljeni 2. jula.Izvor http://www.politika.rs/http://www.tanjug.rs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Subotu KK Knjaževac 1950 : KK Topličanin

U subotu 16. oktobra počinje takmičenje u 1.Srpskoj ligi Istok. U Hali ...