Home / 2021 / POČINJE DODELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA KUPOVINU SEOSKIH KUĆA!

POČINJE DODELA BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA KUPOVINU SEOSKIH KUĆA!

Konkurs će biti raspisan najverovatnije na Vidovdan

Realno je očekivati da će javni konkurs za dodelu bespovratnih finansijskih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicama biti raspisan na Vidovdan, 28. juna, najavio je danas ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

On je rekao da očekuje da će prethodno Vlada Srbije usvojiti taj program, koji prema njegovim rečima nosi mnogo lepe simbolike.

– Znamo šta je sledilo posle Vidovdana i Kosovskog boja 1389. a mi sada krećemo u suprotnom smeru. Hajde da vidimo da više ne praznimo kuće i da nam ljudi sa Kosova i Metohije, iz južne Srbije, Medveđe, Crne Trave ne beže za Beograd nego da put bude u obrnutom smeru – rekao je Krkobabić.

Objasnio je da su za ostanak na selu osnovni uslovi zarada, odnosno siguran posao i krov nad glavom, saopštilo je Ministarstvo za brigu o deci.

– Država Srbija prvi put jasno kaže: imaš pravo da dobiješ milion i 200.000 za otkup seoske kuće sa okućnicom i ne duguješ nikom ništa, osim što imaš obavezu prema državi da ostaneš tamo da živiš – naveo je Krkobabić.

Istakao je da postoji veliko interesovanje za dodelu praznih kuća, kojih prema nekim procenama u Srbiji ima oko 200.000.Naglasio je da je na mladima do 45 godina da se interesuju ima li slobodnih kuća, gde se nalaze i da li su njihovi vlasnici spremni da ih prodaju a na lokalnim samoupravama da procene vrednost praznih kuća na svojoj teritoriji.

Krkobabić je posebno istakao da se danas, kada se u Skupštini Srbije raspravlja o Kosovu i Metohiji, moramo više baviti uzrocima kako ne bismo ubuduće morali i u drugim krajevima da se bavimo posledicama.Izvor https://www.srbijadanas.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

U Subotu KK Knjaževac 1950 : KK Topličanin

U subotu 16. oktobra počinje takmičenje u 1.Srpskoj ligi Istok. U Hali ...