Home / 2021 / Zlatnu medalju u Knjaževac donosi CVETKOVIĆ MIŠA, Šampion Srbije -Tekvondo

Zlatnu medalju u Knjaževac donosi CVETKOVIĆ MIŠA, Šampion Srbije -Tekvondo

Na  Prvenstvu Srbije koje je održano 15. maja 2021.godine za Pionire i Juniore 2021 (u borbama) – Tekvondo, u SRC “Ranko Žeravica” (hala sportova) na Novom Beogradu,  mladi knjaževčanin Cvetković Miša zablistao je u pionirskoj konkurenciji u borbama -33kilograma i tom prilikom postao Šampion Srbije.

Njegov put do Zlatne medalje bio je vrlo trnovit, ali na tom putu se viteški izborio. Duh za borbom koji poseduje je nešto što se ne može ne primetiti, kao i način borbe koji se razlikovao od ustaljenog obrasca na takmičenjima. Po rečima njegovog trenera i učitelja Radoša Savića: “Miša  nije dečak za ustaljene obrasce rada sa njim.

On je posebno dete, veoma temperamentno, sa neverovatnom energijom, koje ima srce tigra u borbi i nežnog i čistog srca i dobre duše u osnovi.”



Trener se zahvaljuje svom učeniku i takmičaru Miši, koji je prvi uspeo da se vine do prvaka Srbije u borbama nakon toliko uspešnih pobeda, a da se prvi put pojavio na državnom prvenstvu. Razlog je vrlo razumljiv, jer je on ponovio rezultat svog trenera kao karate takmičara iz 1981. god. Jednostavno, prošlonedeljni nagoveštaj da se na Mišu treba ozbiljno računati, kada je u Zrenjaninu bio prvi u borbama, sada je to sasvim potvrdio na Državnom Prvenstvu, postavši Šampion Srbije 2021. napomenuti da je takmičenje počelo u 9h, a da je on prvu borbu imao tek oko 17 h na borilištu 7, kao i drugu i treću, dok finalnu četvrtu oko 20,30h na borilištu 8.

Cvetković Miša je počeo sa vežbanjem od svoje pete godine. Znači, tačno nakon tri godine marljivog rada uspeo je da se vine na pobedničko postolje i okiti zlatnom medaljom – Šampiona Srbije 2021 u borbama. Inače, on je učenik I/2 OŠ “Kaplar” – Knjaževac.

Na ovom Prvenstvu nastupile su: Ilijić Lana i Cvetković Jovana na revijalnom meču u borbama A klase za juniorke.

Ovo Prvenstvo je imalo direktni internet prenos sportskog događaja.

Klub borilačkih veština EGAMI CENTAR SVEDOK – MAJOR KIRJEJEV se zahvaljuje Opštini Knjaževac i Sportskom Savezu Knjaževca za pruženu finansijsku pomoć, OŠ “MLADOST” za pružene uslove rada Kluba i Jeleni Minić koja je vozila takmičare.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...