Home / 2021 / OBELEŽEN DAN OPŠTINE KNJAŽEVAC (Foto & Video) – snimak Svečane sednice Skupštine opštine

OBELEŽEN DAN OPŠTINE KNJAŽEVAC (Foto & Video) – snimak Svečane sednice Skupštine opštine

Intoniranjem himne “Bože pravde“ u knjaževačkom Regionalnog centra za stručno usavršavanje počelo  je obeležavanje 17. maja, Dana opšine Knjaževac.

Na vreme kada je ovaj kraj oslobođen od turske vladavine, pozdravljajući prisutne goste, podsetio je predsednik Skupštine opštine Knjaževac Marko Stojanović.

Dan opštine ove godine je zbog pandemija korona virisa  obeležen daleko skromnije nego do sada.

Nakon obraćanja predsednika Skupštine opštine Marka Stojanovića koji je prisutne podsetio na važne činjenice iz istorije našeg kraja kao i  šta je urađeno između dva praznika, predsednik opštine Milan Đokić održao je tradicionalan i veoma zapažen govor.
Knjaževac je jedna od najstarijih varoši u Srbiji. Bogate istorije, kulture, tradicije, a nadasve dobrih ljudi. U teškim vremenima, kakva su ova koja živimo, na tradiciji predaka, gradimo bolju budućnost za sve žitelje opštine na krajnjem istoku Srbije. Za nama godina koju su obeležili pandemija i bitka za zdravlje, a pred nama godina velikih investicija u kojoj ćemo realizovati velike poslove i projekte koji će doneti napredak u mnogim oblastima.
Na današnjoj Svečanoj sednici Skupštine opštine uručene su i tradicionalne Majske nagrade i priznanja pojedincima za istaknute rezultate kao i uspešnim kompanijama.
Majske nagrade dobili su Zdravstveni centar Knjaževac za požrtvovani i mukotrpni rad u sprečavanju širenja korona virusa i pružanja zdravstvene nege svim stanovnicima naše opštine.
Doktor  Nikola Milenković knjaževački epidemiolog koji je mnogim Knjaževčanima ličnim angažovanjem i požrtvovanošću pomogao u lečenju covida-19.
Policijska stanica Knjaževac za izuzetnu saradnju u vanrednim situacijama, borbi protiv korona virusa i spašavanju nestalih.
Za veliki doprinos i požrtvovani rad, potpunu posvećenost za poboljšanje uslova i kvaliteta života socijalno ugroenih građana, kao i za sveopšti razvoj socijalne strategije opštine Knjaževac posthumno je dodeljena Snežani Nikolić.
Vladici Petroviću takođe posthumno za uspešnu realizaciju prekograničnog Interreg IPA CBC projekta sa Republikom Bugarskom, te je u Knjaževcu formiran dijagnostički centar za mlade naraštaje.






 

Na kraju su dodeljene s zahvalnice za pomoć stanovnicima opštine Knjaževac u borbi protiv virusa Kovid-19 brojnim kompanijama, građanima i  volonterima.

 Doktor Ivica Rakić, v.d. direktora Zdravstvenog centra Knjaževac zahvalio se u  ime nagrađenih koji je tom prilikom rekao da medicinski radnici svakodnevno brinu o zdravlju stanovnika opštine i ujedno pozvao sve ljude da se vakcinišu kako bi se život što pre vratio u normalne tokove.

 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...