Home / 2020 / Vlada Srbije o pomoći taksistima, zaštiti od poplava i podsticaju poljoprivredi

Vlada Srbije o pomoći taksistima, zaštiti od poplava i podsticaju poljoprivredi

Vlada Srbije danas je usvojila Uredbu o raspodeli podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini, kojom će se na optimalan način podržavati nedovoljno razvijene oblasti poljopivredne proizvodnje, kao i područja sa otežanim uslovima rada, a kroz unapređenje konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Usvojena je i Uredba o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane nabavke putničkih vozila za potrebe obnove voznog parka taksi prevoza kao javnog prevoza, kojom je propisano da pravo na tu subvenciju imaju preduzetnici i privredna društva koji obavljaju delatnost taksi prevoza kao javnog prevoza u skladu sa odredbama Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, saopštila je Vlada Srbije.

Кako je precizirano, kao i uredba koja je usvojena prethodne godine i ova predviđa bespovratna sredstva koja se odobravaju taksi prevoznicima u dinarskoj protivvrednosti od 8.000 evra za nabavku novih vozila za obavljanje ove delatnosti.
U toku 2020. godine obezbeđeno je oko 550 miliona dinara za kupovinu 450 novih vozila.

U budžetu za 2021. godinu predviđena su sredstva u visini od oko 2,5 milijardi dinara za oko 2.200 taksi vozila, navedeno je u saopštenju, a planirano je da se subvencija sprovodi do 2022. godine, što znači da će vozni park za ove tri godine, u većem delu biti zamenjen.

Vlada je danas usvojila Državni program obnove, odnosno hitnih radova na sanaciji objekata za zaštitu od voda oštećenih u poplavama izazvanim elementarnom nepogodom u junu 2020. godine, za čije je sprovođenje izdvojena 1,1 milijarda dinara.

Ovim programom obuhvaćeni su oblast i teritorija na kojoj se sprovode mere, analiza zatečenog stanja i sagledavanje posledica koje su poplave izazvale, kao i kriterijumi, redosled i rokovi za sprovođenje utvrđenih mera, navedeno je u saopštenju.

Na današnjoj sednici usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma vlada Srbije i Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, kao uslov za jačanje bilateralne saradnje u sektoru bezbednosti. Primenom ovog dokumenta zajednički će se delovati protiv izazova, rizika i pretnji, koji se ne odnose samo na Srbiju, već predstavljaju globalnu opasnost.Izvor Danas/Beta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...