Home / 2020 / ,,Deca pomažu deci“ – I ove godine paketići za knjaževačke mališane

,,Deca pomažu deci“ – I ove godine paketići za knjaževačke mališane

Na radost brojnih mališana iz hranitelskih i socijalno ugroženih porodica iz Knjaževac danas je uspešno završena tradicionalna podele novogodišnjih paketića koju je obezbedila Međunarodna humanitarna organizacija ADRA uz pomoć Crvenog Krsta Knjaževac, Centra za socijalni rad, Edukativnim centrom Knjaževac i Hrišćansko adventističkom crkvom u Knjaževcu.

ADRA je inače (globalna humanitarna organizacija ) koja svojim humanitarnim i razvojnim programima pomaže pojedincima i zajednicama u više od 130 zemalja

Zahvaljujući propovedniku Milanu Bogdanoviću u Hrišćanskoj adventističkoj crkvi u Knjaževcu i Bobanu Radoijičiću povereniku u Crvenom Krstu Knjaževac paketiće su uz primenu svih epidemioloških mera dobila  deca iz najugroženijih knjaževačkih porodica.U ovogodišnjoj akciji podeljeno je preko 130 paketića.

Već više godina za redom, u saradnji sa Republikom Nemačkom, ADRA distribuira novogodišnje paketiće deci u Srbiji  Osnovna ideja projekta, pored uručivanja paketa je učiti decu davanju. Najpre se deca u Nemačkoj uče davanju tako što od svog džeparca izdvajaju za paketiće koje šalju svojim vršnjacima u Istočnoj Evropi.

ADRA preko svojih partnera širom Srbije distribuira paketiće od dece koja daju do onih koja primaju. Najčešće su to deca koja su, zbog različitih bolesti vezana za internatski način života, deca bez roditelja i socijalno ugrožena deca.

Posebnu zahvalnost iskazujemo lancu prodajnih objekta Trgovinske Radnje “Tara 2016” iz Knjaževca koja je pomogla u realizaciji ove akcije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...