Home / Knjaževac / U Knjaževcu sutra počinje Četvrti PRKOS: Žirijem predsedava Irfan Mensur

U Knjaževcu sutra počinje Četvrti PRKOS: Žirijem predsedava Irfan Mensur

PRKOS ((Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta),  pozorišni festival mladih, rođen na Festivalu kulture mladih Srbije, koji počinje 27. avgusta, okupiće i ove godine najuspešnije mlade ansamble Srbije i Republike Srpske. Pet predstava za ovogodišnji festival selektovao je teatrolog i reditelj Vladimir Putnik, a žirijem će predsedavati glumac Irfan Mensur.

Četvrti po redu PRKOS (Pozorišna revija kreativnog osmišljavanja sveta), počinje u Knjaževcu 27. avgusta. Za titulu najbolje predstave mladih takmičiće se ansambli iz Rače, Banja Luke, Velike Plane, Lebana i Beograda. Neki od ansambala, koje je odabrao selektor Vladimir Putnik, teatrolog i reditelj, dobro su poznati knjaževačkoj publici.


”Selektor ovogodišnjeg PRKOS-a, kao i ranijih godina je gospodin Vladimir Putnik. On je imao zadatak da od 22 prijavljena ansambla, odabere pet pozorišnih grupa, koje ćemo ove godine gledati na festivalu.”

Žirijem PRKOS-a predsedavaće Irfan Mensur, a svoj sud o glumcima i glumicama davaće svake većeri i žiri publike.

”Kao i prethodnih godina, imaćemo stručni žiri. Njime će predsedavati glumac, reditelj i pedagog Irfan Mensur. U žiriju su i glimci Nada Blam i Ivan Jevtović. Biće tu i žiri publike, koji će birati najboljeg glumca/glumicu večeri’.

Program je obogaćen ove godine izložbom glumačkih portreta, koja će biti otvorena u ponedeljak, 27. avgusta u 19:00 časova u velikoj galeriji Doma kulture.

”Novina na PRKOS-u je ove godine izložba glumačkih portreta akademske slikarke Ane Popov Ratković, koja će biti otvorena u velikoj galeriji Doma kulture u ponedeljak u 19:00 časova.

Pokrovitelj PRKOS-a, manifestacije koja je rođena na Festivalu kulture mladih Srbije, je opština Knjaževac, koja je za pobedničku predstavu, kao i prethodnih godina, obezbedila novčanu nagradu, vrednu 100 hiljada dinara. Na knjaževačkoj publici je da, kao i svih prethodnih godina, od 27. do 31. avgusta, uživa u talentovanim mladim umetnicima i njihovoj pozorišnoj igri.

Za Četvrti “Prkos” prijavilo se 22 dramska kolektiva i to iz : Smederevske Palanke, Šida, Vranja, Zrenjanina, Beograda (tri), Vrbasa, Kule, Zvečana, GACKA, TREBINjA BANjA LUKE (rep Srpska), Velike Plane, Kovina, Rače.

Selektor Vladimir Putnik, reditelj i teatrolog, odabrao je ovih pet predstava
/ po redu izvođenja /
27. avgust: KULTURNI CENTAR RAČA: Mark Kameloti PRELjUBNICI
režija Dejan Cicmilović
28.avgust: Scena Nezavisnog univerziteta BANjA LUKA – OSTAJTE
autorski projekat Ljiljane Čekić
29. avgust: Amatersko pozorište MASUKA – VELIKA PLANA
Goran Marković VILA SASHINO – režija Miloš Jagodić
30.avgust: Amatersko pozorište GIMNAZIJALAC – LEBANE
Jasmina Petrović SVE JE U REDU adaptacija i režija Dušan Blagojević
31.avgust: TEATAR O11 BEOGRAD Nebojša Romčević SEKUND I 35 STOTINKI
režija Nataša Radonjić


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...