Home / 2021 / U Knjaževcu : Obučeno 46 nezaposlenih i 6 zaposleno u okviru projekta „Veštine za poslove“ (Foto)

U Knjaževcu : Obučeno 46 nezaposlenih i 6 zaposleno u okviru projekta „Veštine za poslove“ (Foto)

 

RARIS je proteklih par meseci uspešno sproveo Program profesionalnih obuka za nezaposlene.

Obuke su bile potpuno besplatne i pohađali su ih mladi, žene i pripadnici osetljivih grupa. Obuke su se sastojale iz predavanja, praktičnog rada i polaganja završnog ispita. Obuke su održane u Kladovu, Negotinu, Knjaževcu i Sokobanji.

Polaznicima su dodatno održane i obuke za početnike u biznisu i radionice o mogućnostima biznisa u turizmu.Obuke za pomoćnika kuvara, masera i digitalni marketing je uspešno završilo ukupno 46 polaznika a njih 6 je već našlo posao i zasnovalo radni odnos.Danas su polaznicima u Regionalnom centru za stručno usavršavanje Knjaževac i zvanično dodeljeni sertifikati o završenoj obuci.
Ovaj Program je realizovan u okviru projekta „Veštine za poslove – Unapređivanje prilika za zapošljavanje i socijalnu inkluziju marginalizovanih grupa kroz poboljšanje poslovnog okruženja u Istočnoj Srbiji“ koji finansira Kraljevina Norveška kroz projekat „Norveška za vas – Srbija“, a koji implementira Regionalna razvojna agencija „Braničevo-Podunavlje“ u partnerstvu sa Regionalnom agencijom za razvoj Istočne Srbije – RARIS.
Sadržaj je objavljen u okviru projekta “Prve vesti iz Knjaževca – The first news from Knjazevac”. Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Opštine Knjaževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...