Home / Knjaževac / Knjaževac : XIII Susreti etno-udruženja i asocijacija Srbije – “Tradicijom u Evropu”

Knjaževac : XIII Susreti etno-udruženja i asocijacija Srbije – “Tradicijom u Evropu”

Tradicionalni  Susreti etno udruženja i asocijacija Srbije “Tradicijom u Evropu”, 13. po redu, biće održani predstojećeg vikenda, 1. i 2. decembra, najavilo je Udruženje za negovanje tradicije “Izvor”.

Otvaranje ovog sajma, na kome će proizvode domaće radinosti, rukotvorine, stare zanate, kulinarska umeća predstaviti udruženja iz  zemlje i inostranstva, je u subotu u 9 časova.




Štandovi će biti postavljeni u holu i maloj sali Doma kulture. Svečano otvaranje je u 12 časova u Velikoj dvorani, gde će biti izveden kulturno umetnički program  ” Pod krovom Srbije”, a otvaranje izložbe obrednih hlebova, obrednih peškira i dodela priznanja nagrađenima zakazano je za 14 časova u Društvenom klubu.

U nedelju je dan za decu. Scenski prikaz “Slovo iz Tršića ” izvešće na velikoj sceni u 11 časova učenici Osnovne škole “Vuk Karadžić”.

Istog dana za  goste, predstavnike turističkih asocijacija i medija, biće organizovana poseta Zavičajnom muzeju, Salonu građanske  postavke  XIX I XX veka,  prostoru Udruženja Izvor, a ukoliko vremenski uslovi dozvole, planiran je i obilazak Stare planine.

Susreti etno udruženja i asocijacija Srbije održavaju se pod pokroviteljstvom TOO Knjaževac i opštine Knjaževac.




 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...