Home / 2022 / Knjaževac : Pravo glasa na referendumu ima 23.743 građana

Knjaževac : Pravo glasa na referendumu ima 23.743 građana

U birački spisak opštine Knjaževac upisano je 23.743 birača koji će na referendumu za promenu Ustava Srbije 16. januara moći da se izjasne na 65 glasačkih mesta.

Republička izborna komisija dostavila je građanima informacije o promenama koje se predviđaju Aktom o promeni Ustava koji se isključivo odnosi na pravosuđe i njime se ne menjaju drugi delovi Ustava.
Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odlučio je da ponuđeni odgovori budu DA i NE, a glasaće se od 7:00 do 20:00 časova.





Takođe, objavljeno je i uputstvo za sprovođenje glasanja na referendumu u uslovima epidemije korone koje će se primenjivati i na glasačkim mestima u opštini Knjaževac.

„U slučaju kada su lica obolela od korone, imaju simptome ili su u karantinu a žele da glasaju, poverenici glasačkog odbora odlaze na adresu stanovanja, ne ulaze u objekat i ta lica glasaju uz pomoć pomagača, odnosno nemaju kontakt sa materijalom. Sav materijal se dezinfikuje i prilikom preuzimanja i prilikom vraćanja na glasačko mesto. Preduzete su sve propisane mere,” kaže Vesna Božinović, predsednica OIK Knjaževac.

Glasanje će biti omogućeno i licima koja iz drugih razloga nisu u mogućnosti da dođu na biračko mesto a mogu se prijaviti u petak, 14. januara i subotu, 15. januara od 8:00h do 20:00h a u nedelju 16. januara do 11:00h časova, na telefone 064/8643324 i 064/8643325.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...