Home / Doma kulture Knjaževac / Knjaževac : Pozorišna reviju kreativnog osmišljavanja sveta PRKOS 2017

Knjaževac : Pozorišna reviju kreativnog osmišljavanja sveta PRKOS 2017

Ove godine, Dom kulture ,,Knjaževac” u Knjaževcu, od 28. avgusta do 01. septembra 2017. godine organizuje pozorišnu reviju kreativnog osmišljavanja sveta PRKOS.

PRKOS ima za cilj da promoviše i predstavi scensko izvođačka ostvarenja i vrednuje rezultate postignute u njima.

Omladinska, studentska pozorišta, dramski studiji i dramske radionice koje se budu prijavile za učešće na PRKOS-u moraju da prijavljenu predstavu premijerno izvedu do 01. Jula 2017.godine.

Prijave se dostavljaju na adresu Doma kulture ,,Knjaževac” ul.Branka Radičevića 1, 19350 Knjaževac, s naznakom – ZA PRKOS, do 05.Avgusta 2017.godine.

Selektor PRKOS-a, gospodin Vladimir Putnik, reditelj i teatrolog iz Beograda, pogledaće prijavljene predstave uživo ili preko elektronskih materijala (DVD, e-mail, internet…) i opredeliti se za 5 predstava koje će se igrati u terminu od 28.avgusta do 01.septembra 2017.godine.

PROPOZICIJE:


Изабране представе о трошку организатора имају обезбеђен ЈЕДАН ПУН ПАНСИОН, по договору коришћења, за сва лица која су у функцији представе. Ансамблу ће бити омогућено и представљање у медијима који прате организатора.

Право играња на ПРКОС-у имају млади глумци до 30 година, а толерисаће се и учешће старијих глумаца, два до три по ансамблу, који не могу бити кандидати за награде.

ПРКОС ће пратити стручни жири састваљен од еминентних глумаца, редитеља и професора, чији састав ће бити објављен.

Стручни жири проглашава: најбољу представу (добија новчану награду у износу од 100.000динара), најбољег мушког глумца, најбољу глумицу Фестивала, најбољу мушку епизоду, најбољу женску епизоду, најбољу скупну игру или посебан допринос у домену омладинско-студентског театра, као и неколико специјалних награда.

После одигране представе, одржава се конференција за штампу на којој се предтављају ансамбли и појединци. На овој врсти разговора ће учествовати чланови жирија и својим стручним светима помоћи младим уметницима.

Уз срдачне поздраве, позивамо Вас да подржите овај позоришни Фестивал и увеличате својим присуством.

Дом културе -Књажевац
Књажевац

 ПРЕУЗМИТЕ:

Пријава за ПРКОС 2017

Садржај представе

Пропозиције

 

 


x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...