Home / Knjaževac / Knjaževac : Održana 32. sednica Opštinskog veća (Video)

Knjaževac : Održana 32. sednica Opštinskog veća (Video)

Danas je u sali opštinskog veća održana 32. sednica veća.

Većnici su na današnjem zasedanju , pored ostalog, razgovarali o projektu ”Vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda”, koji će naša opština realizovati sa KFW bankom iz Nemačke.

Projekat ”Vodosnabdevanje i odvođenje otpadnih voda”, koji će opština Knjaževac realizovati sa KFW bankom iz Nemačke, bio je jedna od tema 32. sednice Opštinskog veća. Cilj programa je obezbeđenje zdrave pijaće vode za narednih pola veka, čulo se na sednici. Prema rečima Omila Ranđelovića, direktora ”Standarda”, tokom realizacije projekta biće zamenjen veći deo azbestnih cevi, kroz koje voda sada dolazi građana.

Na sednici je bilo reči i o izboru projekata udruženja, koji će se finansirati iz opštinskog budžeta. Iznosom od 12 i po miliona dinara biće finansirana 23 projekta, kazao je Branislav Josifović, jedan od članova komisije.

Najveći iznos sredstava – šest i po miliona dinara opredeljen je za realizaciju Festivala kulture mladih Srbije. Odluka o izboru projekata biće objavljena na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac. Većnici su usvojili izveštaj o stepenu ralizacije programa Javnog preduzeća za razvoj, urbanizam i izgradnju, doneli plan odbrane od poplava, a bavili su se i pojedinačnim zahtevima građana.









x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...