Home / Doma kulture Knjaževac / ”Izvor” obeležio svoju slavu (Foto & Video)

”Izvor” obeležio svoju slavu (Foto & Video)

-Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor” u prisustvu sveštenika Siniše Đorđevića i brojnih gostiju obeležilo je svoju slavu – Svetog Atanasija Velikog.

Svečanost je organizovana u Domu kulture, a slavski kolač prerezan je u prisustvu sveštenika Siniše Đorđevića.

Svetog Atanasija Velikog, zaštitnika zanatlija, Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor” obeležava kao svoju slavu. I ove godine na lepe običaje podesetili su učenici Osnovne škole ”Dimitrije Todorović Kaplar”.

”Oni učestvuju već četiri godine. To je već tradicija i bez njih se ne može”, kaže Ljiljana Mihajlović, predsendica ”Izvora”.

I tekuće aktivnosti Udruženja posvećene su deci. U seoskim školama realizuje se serija radionica, posvećenih izradi predmeta od prirodnih materijala. Priprema se i drugi po redu sajam ”Nešto staro, nešto moje”.

”Ovo je period posvećen radionicama sa decom u Balanovcu, Minićevu, Podvisu, Vasilju, a ono što deca naprave videćete na sajmu ”Nešto staro nešto moje”, poručila je Mihajlović.

Od malog Stefana Trifunovića dužnost kolačara za narednu godinu preuzeo je narodni pesnik Slađan Ilić.

U nastavku teksta možete videti kako je Udruženje za negovanje tradicije ”Izvor” obeležilo svoju slavu – Svetog Atanasija Velikog.

[FAG id=48473]


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...