Home / 2020 / Đokić : Poštuju se mere prevencije i zaštite (Video)

Đokić : Poštuju se mere prevencije i zaštite (Video)

Od svih članova tima čuli smo da se mere poštuju onako kako smo ih i propisali, izjavio je danas predsednik opštine Milan Đokić po završetku sednice Stručno-operativnog tima za borbu protiv korona virusa na području opštine Knjaževac. „Ima dovoljno sredstava za dezinfekciju i održavanje higijene u objektima javne namene, u Zdravstvenom centru imaju dovoljan broj zaštitinih maski za zaposlene i nadamo se da ćemo u narednim danima nabaviti maske i za sve ostale.

Obavešteni smo da se radno vreme ugostiteljskih objekata poštuje što je za svaku pohvalu i pokazuje visok nivo odgovornosti. Od direktorice Centra za socijalni rad obavešteni smo da se sve aktivnosti koje su usmerene da život naših socijalno najugroženijih sugrađana učine boljim odvijaju bez problema. Narodna kuhinja radi, evidentirani su korisnici preko 65 godina i oni će obroke dobijati na kućnu adresu. Naši dežurni telefoni rade, građani se javljaju, ekipe volontera su na terenu i ovom prilikom pozivam sve ostale naše sugrađane preko 60 godina da se jave, ostave svoje podatke i sve ono što im je neophodno biće im isporučeno na kućnu adresu, uz fiskalni račun, i tako će na najbolji način zaštiti sebe i svoje bližnje“, rekao je predsednik Đokić.


Današnjoj sednici prisustvovala je i dr Svetlana Živković iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ u Zaječaru, koja je ocenila da su mere koje su predložene i realizuju se na području knjaževačke opštine apsolutno adekvatne i zadovoljavajuće. I ovom prilikom posebna pažnja usmerena je na ona lica koja dolaze iz inostranstva. „Od komandira policije smo obavešteni da se operativnim radom i preko informacija od građana dolazi do podataka o licima koja su došla iz inostranstva pre uvođenja vanrednog stanja i da se svi ti građani upozoravaju na obavezu da budu u karantinu (14 ili 28 dana) i ovom prilikom još jednom apelujem na sve naše građane koji su došli iz inostranstva da poštuju te mere, da zaštite i sebe i svoje starije, ljude oko sebe, grad koji vole i narod kome pripadaju, jer ovo je mera koja se zasniva na individualnoj ljudskoj odgovornosti. Zaprećena kazna trogodišnjeg zatvora je nešto što će svakako biti posledica za one koji su neodgovorni, ali ja ovog puta apelujem na odgovoronost i solidarnost sa svima“, dodao je Milan Đokić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...