Home / Knjaževac / Direktor EDB Knjaževac biće smenjen zbog seksističke objave na Fejsuku

Direktor EDB Knjaževac biće smenjen zbog seksističke objave na Fejsuku

Direktor knjaževačke Elektrodistribucije Predrag Stojanović biće sutra smenjen zbog neprikladne objave na Fejsbuku, rekao je za Insajder direktor EPS-a Milorad Grčić.

Stojanović je na svom Fejsbuk profilu okačio neprikladnu fotografiju muškarca i žene uz komentar: “Raspisan konkurs u Elektrodistribuciji Knjaževac za hitan prijem koleginica za rad na visini”.

Zbog neprimerene fotografije i teksta koji je išao uz nju, oštro je reagovala Ženska odbornička mreža iz Knjaževca.

„U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći “uslove za zapošljavanje” u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora“, navedeno je u saopštenju.






Stojanović je nakon toga uputio javno izvinjenje u kome je naveo da je u pitanju šala namenjena samo njegovim prijateljima na Fejsbuku.

„Spornu sliku mi je prosledio jedan od mojih elektromontera za vreme trajanja pretpraznične zabave u hotelu Timok i bila je namenjena mojim prijateljima elektromonterima, a da je nisu svi protumačili kao seksističku, dokaz je to što je sliku lajkovalo i nekoliko koleginica i prijateljica“ , pokušao je da objasni  Stojanović. Uz to je dodao da  „svako normalan zna da u elektrodistribucijama nema žena elektromontera što je dovoljan dokaz da su sporna slika i “oglas” šala. Bilo kako bilo, još jednom se javno izvinjavam svima onima koji nisu razumeli šalu“.

Izvor: Insajder

Poverenicа zа zаštitu rаvnoprаvnosti Brаnkicа Jаnković osudila je danas seksističku poruku direktorа Elektrodistribucije u Knjаževcu Predrаgа Stojаnovićа u kojoj omаlovаžаvа i vredjа dostojаnstvo ženа.

Brankica Janković Izvor: N1

Janković je navela da i pored izvinjenja direktora knjаževаčke Elektrodistribucije, to ne opravdava bilo kаkve seksističke komentаre u jаvnom prostoru.

“Objаvа Stojаnovićа imа dodаtnu težinu s obzirom dа, kаo nosilаc jаvne funkcije, imа obаvezu dа se bori protiv rodnih stereotipа i diskriminаtornih stаvovа”, navela je poverenica.

.





Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...