Home / Bezbednost / Ženska odbornička mreža osuđuje : Seksističke objave direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu

Ženska odbornička mreža osuđuje : Seksističke objave direktora Elektrodistribucije u Knjaževcu

Direktor Elektrodistribucije u Knjaževcu uz novoobjavljeni konurs na svom FB profilu objavio nepristojne fotografije za prijem koleginica za rad u jednom od sektora pomenute firme.Fotografije izazvale šok u javnosti kao i osudu Ženske odborničke mreže u Knjaževcu.Ovo inače nije prvi put da pomenuti direktor “javno” komentariše svoje “koleginice” , tako da je na novogodišnjoj zabavi EPS-a javno postavljao neprikladne fotografije svojih koleginica, bez njihovog odobrenja uz neprikladne opaske i komentare, što je izazvalo dodatan revolt radnika i rukovodstav EPS-a na nacionalnom nivou!!! – napominjemo da je Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ najveća kompanija u Srbiji, privredni i energetski oslonac zemlje, a njen osnivač je Republika Srbija, i prava Osnivača ostvaruje Vlada Republike Srbije.EPS trenutno ima oko  31.000 zaposlenih od toga skoro 1/3 žena. Preporuka MMF-a i Svetske banke je da do 2020. godine smanje broj radnika za 5.000.

Direktor Elektrodistribucije u Knjaževcu Predrag Stojanović postavio je na društvenim mrežama tekst kojima obaveštava javnost da je u tom preduzeću raspisan konkurs za prijem ”koleginica, koje će raditi na visinama”. Sadržina ”oglasa” i fotografija koja ga prati, bili su povod za reakciju Ženske odborničke mreže u Knjaževcu.

U saopštenju za javnost odbornice navode:

”Ženska odbornička mreža Skupštine opštine Knjaževac najoštrije osuđuje seksističke objave direktora Elektrodistibucije Knjaževac Predraga Stojanovića na društvenoj mreži Fejsbuk. U svojim objavama direktor Stojanović otvoreno vređa sve žene, navodeći ”uslove za zapošljavanje” u ovoj firmi, uz krajnje ponižavajuću fotografiju. Ženska odbornička mreža zahteva hitnu i odgovarajuću reakciju nadležnih u ovom preduzeću, kao i javno izvinjenje pomenutog direktora.”




Izvor K.info/K.vesti.OGFŽ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...