Home / Vesti iz Knjazevca / Povoljni krediti za preduzeca i preduzetnike iz Knjazevca

Povoljni krediti za preduzeca i preduzetnike iz Knjazevca

Ministarstvo ekonomije   objavilo je konkurs za dodelu kredita za podsticaj i razvoj preduzeća i preduzetništva u 40 najnerazvijenijih opština Srbije, među kojima su i Boljevac i Knjaževac.

Ukupan iznos kredita je dve ipo milijarde dinara a novac se može koristiti za industrijsku proizvodnju, preradjivačku delatnost u poljoprivredi i za uslužni sektor. Takodje se može ulagati u osnovna sredstva, nove objekte i rekonstrukciju već postojećih objekata. U prethodne dve godine plasirano je oko 4 milijarde dinara kredita i zaposleno 4 ipo hiljade radnika. Najviše se ulagalo u prehrambenu, drvnu, tekstilnu i hemijsku industriju.


Beograd, 24. februar 2009.
Krediti za 40 nerazvijenih opština u Srbiji

Oglas o dodeli kredita za podsticaj i razvoj preduzeća i preduzetništva u 40 najnerazvijenijih opština u Srbiji, u ukupnom iznosu od oko 2,49 milijardi dinara, objavljen je danas u štampi, izjavio je državni sektretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja Dejan Jovanović.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Jovanović je naveo da će se preduzetnicima odobravati krediti od 500.000 do tri miliona dinara, a pravnim licima od dva do 250 miliona dinara, i dodao da će sredstva biti namenjena za izgradnju i proširenje postojećih objekata kao i proširenje u poslovanju postojećih zanatskih radnji.

Krediti će biti odobravani na rok otplate od jedne do sedam godina sa godišnjom kamatom od jedan odsto i 12 meseci počeka, rekao je on i naveo da će krediti biti usmeravani u industrijsku proizvodnju, prerađivačku poljoprivrednu proizvodnju i uslužnu delatnost.

Jovanović je rekao da se ti krediti neće odobravati za primarnu poljoprivrednu proizvodnju, trgovinsku delatnost i kupovinu automobila.

Ukoliko se krediti traže za obrtna sredstva, rok otplate će biti do dve godine, poček devet meseci, a kamata, takođe, jedan odsto, dok će kao instrument obezbeđenja kredita biti uzimana hipoteka ili garancija banke.

Jovanović je naveo da je od ulaganja kredita u nerazvijene opštine u prethodne dve godine zaposleno oko 4.500 radnika i podsetio da su sredstva iz budžeta za tu namenu, u odnosu na prošlu godinu, povećana za skoro pola milijarde dinara.

http://www.merr.sr.gov.yu/aktivnosti/vesti.php?vestid=429&lang=lat

Прилагођена претрага

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...