Home / Vesti iz Knjazevca / Piton Đole seoska atrakcija

Piton Đole seoska atrakcija

ZAJEČAR – Ivan Matejević (21) iz sela Čokonjar kod Zaječara ima kućnog ljubimca mladog pitona Đoleta, koji je postao prava seoska atrakcija.

– U početku su se svi bojali, mislili su da je to neka otrovna zmija, poput šarke, pa kad su videli da je bezopasna, počeli su da dolaze da je vide i da se igraju sa njom – priča Ivan. Kada neko u selu slavi rođendan, obavezno pozove Ivana da dođe sa Đoletom kako bi se svi skupa slikali. Tako je ovaj seoski piton postao pravi foto model. Ivan, koji je završio srednju školu i ocu pomaže u automehaničarskoj radnji, zavoleo je zmije pored svog starijeg brata, koji je gajio brazilsku bou i odneo je u Beograd, gde se preselio. – Mnogo mi je nedostajala ta zmija i zato sam kupio sebi pitona. Oko njega nemam mnogo obaveza. Nahranim ga jedanput mesečno, na po pet dana mu promenim vodu, i to je to – objašnjava Ivan. Piton Đole je često van terarijuma. Ume i da se sakrije, pa ga onda traže po kući. Ivan još ne zna da li je njegov piton muškog ili ženskog roda. To se, kaže, proverava specijalnim sondama. Ne zna ni kako će da ga se odrekne kad dostigne “kritičnu veličinu i postane opasan”.

JAGMA ZA IGUANAMA

Vladan Slović, vlasnik prodavnice kućnih ljubimaca “Skalar” u Zaječaru, kaže da Zaječarci vole neobične kućne ljubimce. Osim zmija, paukova, škorpija i drugih opasnih životinja, obožavaju – iguane. U poslednjih pet godina prodao je preko 50 iguana, velikih guštera koji mogu da narastu i preko dva i po metra. Vlasnici ih šetaju na povocu, kao pse.

kURIR


Прилагођена претрага


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...