Home / Turizam / Izložba tapiserija umetnice Mirjane Manje Popović

Izložba tapiserija umetnice Mirjane Manje PopovićU galeriji Zavičajnog muzeja u Knjaževcu u četvrtak će biti otvorena izložba tapiserija umetnice Mirjane Manje Popović.

Na izložbi će biti prikazano 8 tapiserija inspirisanih dekorativnom kamenom plastikom srpskih srednjevekovnih manastira. Izložena dela knjaževačka publika moći će da razgleda do 26.marta. Zaječarci su već imali prilike da vide ovu izložbu.

У четвртак 12.03.2009. године у 19 часова у Галерији Завичајног музеја бити отворена изложба таписерија Мирјане Мање Поповић. На изложби ће бити приказано 8 таписерија из I циклуса насталих у периоду између 1971-1976 године инспирисаних декоративном каменом пластиком српских средњевековних манастира. Таписерије су израђене у класичној клечаној техници у традиционалном материјалу вуни.

Мирјана Мања Поповић дипломирала је на Факултету примењених уметности у Београду на одсеку за текстил, члан је УЛУПУДС-а. Учествовала је на бројним колонијама, излагала је на бројним колективним изложбама, самостално је излагала у Паризу у Југословенском културном центру, добитник је више награда УЛУПДС-а.

Изложба таписерија Мирјане Мање Поповић у Галерији Завичајног музеја Књажевац биће отворена до 26.03.2009. године.

Прилагођена претрага

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Obaveštenje o izvođenju gađanja u Knjaževcu

Policijski službenici Policijske uprave u Zaječaru izvodiće gađanje na strelištu Streljačkog saveza ...