Home / Knjaževac / Zaštitnik građana reagovao u Knjaževcu

Zaštitnik građana reagovao u Knjaževcu

Reagovanjem Zaštitnika građana rešen problem prekomerne buke iz ugostiteljskog objekta u Knjaževcu.

Zaštitnika građana je 21. februar 2020.godine doneo odluku u kojoj se Pritužilac iz Knjaževca obratio se Zaštitniku građana u julu 2019. godine nezadovoljan postupanjem Inspekcije za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Knjaževac. Kako je u svojoj pritužbi naveo, inspekciji se obraćao zbog buke koja je dopirala iz obližnjeg restorana i nastavljala se uprkos njegovim prijavama, budući da, kako je naveo, postupajuća inspekcija nije preduzimala sve mere iz svoje nadležnosti.


Nakon što je Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Inspekcije za zaštitu životne sredine Opštinske uprave opštine Knjaževac, na čije se postupanje podnosilac pritužio, inspektor za zaštitu životne sredine izvršio je zajednički inspekcijski nadzor sa Policijskom stanicom Knjaževac i potom zabranio izvođenje muzičkog programa u objektu dok se ono ne uskladi sa važećim propisima i propisanim uslovima. Pritužilac je o tome obavestio Zaštitnika građana i potvrdio da je ugostiteljski objekat u međuvremenu prekinuo obavljanje delatnosti.

Imajući u vidu da je organ otklonio propust u radu, Zaštitnik građana je obustavio postupak, ali je istovremeno Opštinskoj upravi opštine Knjaževac, ukazao na potrebu blagovremenog postupanja po zahtevima građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...