Home / 2020 / Ulaganje u mlade – ulaganje u budućnost – Branislav Josifovic

Ulaganje u mlade – ulaganje u budućnost – Branislav Josifovic

Opština Knjaževac godinama unazad gradi imidž opštine, koja vodi računa, pre svega o mladima, o deci i koja puno ulaže u svoju populacionu politiku, rekao je u emisiji ‘’Gost dana’’, na FKMS radiju, Branislav Josifović, zamenik predsednika opštine Knjaževac.
’’Kada pogledate egzaktne stavke u budžetu, vidite da je naša Fondacija za povećanje nataliteta, od nekih 10-11 miliona, koliko je bilo pre par godina, došla do 21 milion dinara. Takođe, stipendije smo, prošle godine utrostručili, čak i više od toga uvećali broj učenika koje stipendiramo, samim tim i iznos u budžetu, a i povećali smo iznos stipendija za studente, sa 5.000 na 6.500 dinara. Pored svega toga smo kroz usavršavanje naše Odluke o finansijskoj podršci porodicama sa decom, trudili se da svake godine, uvodimo neke nove stipendije, kako bismo obuhvatili što veći broj naših mladih sugrađana. Prošle godine smo uveli stipendije za decu iz višečlanih porodica, za student iz socijalno ugroženih porodica, a ove godine imamo, po prvi put stipendije za brucoše, i ja mislim da ne postoji opština u Srbiji koja ima ovako širok dijapazon stipendiranja dece i pomaganja oko obrazovanja, kao što je naša opština.’’





Ove godine stiglo je oko 350 prijava za stipendije, komisija je od juče počela sa radom, kako naglašava Josifović, svaka prijava biće pregledana ponaosob, kako niko ne bi bio oštećen, te kako bi ovakva vrsta pomoći mladim i talentovanim učenicima, olakšala dalje napredovanje u školovanju i životu.




 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...