Home / Knjaževac / Ujedinjena seljačka stranka izlazi na predstojeće izbore 2020. godine

Ujedinjena seljačka stranka izlazi na predstojeće izbore 2020. godine

U Aleksincu je juče održan glavni odbor Ujedinjene seljačke stranke na kojem je odlučeno da USS izlazi na predstojeće parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u Srbiji. 

Glavni odbor je jednoglasnom odlukom prihvatio predlog predsednika stranke Milije Miletića da on vodi dalje pregovore oko mogućih koalicija i saradnji.

Po njegovim rečima u Nišavskom, Topličkom, Zaječarskom, Jablaničkom, Pčinjskom i Borskom okrugu Ujedinjena seljačka stranka imaće najmanje 30.000 glasova, a ukoliko se uključe i ostali delovi Srbije ova brojka biće veća, što znači da bi eventualno da USS izađe sama na izbore imala nešto malo više od 1,5% glasova na teritoriji Srbije, odnosno preko 50.000 glasova, što su, po rečima predsednika USS Milije Miletića, ranija istraživanja pokazala približnu brojku.


Na teritoriji Srbije imamo preko 65 odbora i povereništva, a najveći broj je na jugoistoku Srbije, gde očekujemo i najbolje rezultate, rekao jeMiletić za portal ,,Knjaževačke novine“.

Glavnom odboru prisustvovao je i podpredsednik stranke Igor Stevanović, inače aktuelni zamenik predsednika Skupštine opštine Knjaževac.

U svečanom delu sednice prisustvovali su koalicioni partneri iz Srpske napredne stranke i to koordinator Izvršnog odbora za Nišavski i Pirotski okrug Bojan Bajagić i članica Glavnog odbora SNS i načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski.

  • Stavovi izneti u podržavanom medijskom projektu “Svrljig info 2019” nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva –

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...