Home / Knjaževac / Ugovor o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom u istočnoj Srbiji

Ugovor o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom u istočnoj Srbiji

Realizacija projekta formiranja i izgradnje regionalne deponije otpada u Halovu pored Zaječara ulazi u završnu fazu. Krajem ove ili početkom naredne godine očekuje se potpisivanje Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom, koји bi trebalo da prihvte svi gradovi i opštine Timočke krajine, uz grad Zaječar i opštine Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac.

– Realizacija projekta formiranja i izgradnje regionalne deponije otpada u Halovu pored Zaječara, ulazi u završnu fazu.
Prema predlogu odluke koji je usvojen na poslednjoj sednici Gradskog veća u Boru, Grad Bor će, ukoliko ovaj predlog bude usvojen na Skupštini Grada, biti jedan od potpisnika Ugovora o zajedničkom upravljanju komunalnim otpadom, uz grad Zaječar i opštine Majdanpek, Negotin, Knjaževac, Kladovo i Boljevac.

Prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića u Boru bi bilo smešteno postrojenje za primarno razdvajanje otpada i transfer stanica odakle će otpad biti upućen u Halovo.

Ovaj projekat bi osim potpuno drugačije brige o zaštiti životne sredine i ispunjavanja zakonskih normi, trebalo da pokaže i ekonomsku isplativost od prodaje recikliranog otpada.

O predlogu zaključka o zaključenju ugovora o zajedničkom upravljanju otpadom odlučivaće odbornici Skupštine grada Bora na narednoj sednici.
Izvor rtvbor.rs

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Knjaževčani Trijumfom započeli sezonu u Prvoj regionalnoj ligi (Foto & Video)

Кošarkaši Кnjaževca savladali su Topličanin iz Prokuplja rezultatom 85:77 (24:11,18:20,23:23,20:23) na startu ...