Home / Knjaževac / Udruženja Multiple Skleroze Knjaževac na obeležavanju desetogodišnjice NOOIS-a

Udruženja Multiple Skleroze Knjaževac na obeležavanju desetogodišnjice NOOIS-a

Danas je u Knjaževcu kao i svuda u svetu obeležen 3 decembar dan osoba sa invalidetom.Udruženja Multiple Skleroze Knjaževac kao učesnici sajma Tradicijom u Evropu našli među svojim sugrađanima i podsetili  da su uvek sa njima.

Potrebno je da svakog dana mislimo jedni na drugi i polozaj osoba sa invaliditetom nije sjajan i iako mala i ranjiva grupa odnos lokalne vlasti prema udruženjima nam dočarava njen položaj a odnos prema osobama sa invaliditetom je slika drustva kaže Ana Ranđelović, predsednica Udruženja multiple skleroze Knjaževac

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom i desetogodišnjice NOOIS-a, NOOIS u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u ponedeljak, u svečanoj sali Palate Srbije organizuje svečanu akademiju. Osim svečanog programa, sastavni deo manifestacije su još dva događaja: partija šaha koju će igrati predsednik države i ministri s jedne i slepi šahisti sa druge strane. Drugi je smotra stvaralaštva OSI koji će u holu izložiti svoje radove. Biće to dobra prilika da se javnosti i najvišim državnicima pokaže kreativnost i mogućnost stvaralaštva OSI.

Ovom važnom skupu, na kojem se očekuje prisustvo i učešće oko 1000 osoba sa invaliditetom, svoj doprinos će dati i članovi Udruženja Multiple Skleroze Knjaževac, kako svojim prisustvom tako i svojim radovima.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...