Home / 2020 / U Žukovcu kod Knjaževca počelo snimanje drugog dela filma “Južni vetar” – UBRZANJE

U Žukovcu kod Knjaževca počelo snimanje drugog dela filma “Južni vetar” – UBRZANJE

Posle velikog iščekivanja, u Knjaževcu je danas počelo snimanje nastavka najgledanijeg domaćeg filma JUŽNI VETAR 2. Bioskopski hit čiji je prvi deo pogledalo više od milion i po gledalaca, u svom nastavku nosiće naziv „Ubrzanje“, a scenario i ovog puta potpisuju Petar Mihailović, baš kao i reditelj Miloš Avramović.

Početna lokacija za snimanje filma je selo Žukovac kod Knjaževca, a pojedine akcione scene snimanju se u klisurama Stare planine, okolnim selima kao i susednim opštinama Zaječar, Boljevac i Svrljig.

U Knjaževcu se već danima primećuje prisustvo većeg broja statista i glumaca, a knjaževački hoteli su bukvalno opsednuti brojnim obožavaocima koji dolaze čak iz susednih opština kako bi se slikali sa glumcima.Organizatori snimanja ovom prilikom zamoljavaju za razumevanje jer će za pojedine scene biti blokiran lokalni saobraćaj.

Scenario i ovog puta potpisuju Petar Mihailović i reditelj Miloš Avramović. Poštujući sve propisane epidemiološke mjere, u istočnoj Srbiji će se snimati punih pet nedjelja, a kako najavljuju autori, u nastavku će glavni junak Petar Maraš (Miloš Biković) koristiti prednosti stečenog statusa „neprikosnovenog vođe srpskog podzemlja”.




„Želeći da proširi svoj posao i vrati se u okvire zakona, Maraš ulaže ilegalno stečen novac u legalne poslove, i vrebajući povoljnu priliku, on po zadatku, sa svojim vernim Baćom (Miodrag Radonjić), odlazi u istočnu Srbiju gde ga zatekne vest koja će ga primorati da momentalno promeni planove. Životi na ivici, igre po pravilima međunarodnih narko kartela, uz veliki broj do sada neviđenih akcionih scena, samo su neki detalji koji nas čekaju”, najavljuju autori „Ubrzanja”.

Projekat se realizuje uz podršku Filmskog centra Srbije i Telekoma Srbije.

„Veoma smo srećni što smo u prilici da podržimo snimanje filma. Kao što svi znate, reč je o sadržaju koji beleži rekordnu gledanost, a Telekom Srbija, odnosno naš televizijski kanal SuperStarTV postao je sinonim za najbolji filmsko-serijski program”, rekao je povodom početka snimanja koordinator za internet i multimediju Telekom Srbija grupe Vladimir Lučić.

Glumačku ekipu će i dalje predvoditi Biković i Radonjić, uz Jovanu Stojiljković, Bogdana Diklića, Aleksandra Berčeka, kao i mladog glumca Luku Grbića.

Nakon istočne Srbije, snimanje se nastavlja u Beogradu, a premijera je planirana za početak naredne godine.

Djokić najavio snimanje

Nastavak filma i nove epizode televizijske serije ”Južni vetar” biće snimani u Knjaževcu, otkrili su  protagonsiti ove kriminalističke priče, koje je u junu ugostio predsednik Opštine Milan Đokić.

Uz lik Petra Maraša koji je sjajno doneo Miloša Biković, njegovog večitog saborca Baću, jednog od najvoljenijih junaka ”Južnog vetra”, tumači  Miodrag Radonjić. On se potpisuje i kao producent ovog velikog projekta.

”Želja autorskog tima bila je da promenimo vizuelni identitet filma. Bila je to urbana, gradska priča, a sada je selimo van grada. Želja nam je bila da snimamo u knjaževačkom okrugu, zato što ovde imate predivne lokacije, koje će filmu dati dodatni kvalitet”, kazao je Radonjić.

Potera i otmica čine okosnicu priče nastavka ”Južnog vetra”. Toliko je Radonjić želeo da otkrije radoznalim gledaocima.

”U filmu ćemo imati jednu jaku triler liniju. Publika će, zajedno sa junacima, juriti ka kraju filma da vidi šta će da se desi. U pitanju je potera i otmica, to mogu da kažem.”

Ekipu filma i serije činiće dobro uigrani glumci, uz pojačanja i sa srpske i sa bugarske strane. Snimanje 22. jula počinje u Beogradu, a onda se filmski set seli u Knjaževac, gde će snimanje trajati tri nedelje.

Situacija s korona virusom PONOVO pomerila početak snimanja hit filma serije!

Snimanje nastavka filma i serije “Južni vetar” ponovo je odloženo zbog situacije s korona virusom!

Reditelj Miloš Avramović nedavno je rekao MONDU da je početak snimanja zakazan za kraj jula, ali će, čini se, prva klapa pasti tek u avgustu.

Kraj jula je termin za snimanje, videćemo sad da li će novonastala situacija nešto da promeni“, rekao je nam je tada i dodao:

Mi smo već snimanje pomerili s 22, na 28. jul, a sada pratimo situaciju i radimo pripreme. Biće snimanja na otvorenom, a što se tiče kancelarije uvedene su mere, maske, dezinfekcija, barijere, ali tu je i terenski deo posla. Uskladićemo se s merama i guramo dalje. Niko ne zna šta će da se dešava u narednom periodu, da li će situacija da se smiri, ali imamo lufta i vremena da se situacija okrene na bolje. Ne samo za nas, ekipu i rad na filmu i seriji, već za sve nas”.

Avramović je dodao da kada je reč o sigurnosti ekipe “tu nema neke filozofije” i da ekipi “Južnog vetra” eventualno odlaganje početka snimanja bilo drugo po redu.

“Trebalo je da snimamo pre cele ove situacije, pa smo pomerili za sad. Sad imamo te nove mere i ako se pogorša situacija ponovo ćemo odložiti snimanje. Mi za sada nemamo promene što se tiče struke, ali stvari se brzo menjaju. Videćemo i, naravno, nadamo se najboljem”.

Ipak, pošto se situacija ne smiruje, ekipa će najverovatnije morati da odloži snimanje za još dve nedelje, pa ćemo Maraša i ekipu na beogradskim ulicama sresti tek sredinom avgusta.

 



Izvor Mondo/TAnjug/Knjaževačke vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...