Home / Knjaževac / U Knjaževcu počela sa radom Školica sporta (Video)

U Knjaževcu počela sa radom Školica sporta (Video)

U Knjaževcu je počela je sa radom Školica sporta, koju organizuje asocijacija ”Sport za sve”.

 

Program ”Sportić”, namenjen je deci uzrasta od tri do četiri godine, program ”Sport plus” je za mališane od pet i šest godina, a ”Sport selekt” za decu od sedam i osam godina.

Školica sporta je bitna zato što se deca kroz igru i sport pravilno razvijaju. Oni nisu svesni da su na treningu i pod obavezom, nego idu na čas da se igraju i uživaju. To omogućava treneru da kroz metod igre radi sa njima vežbe za pravilno držanje tela, prevenciju deformiteta, razvoj motorike i koordinacije. Noseći elemenat je igra, ali ne bez ikakvog cilja, već igra koja se prožima kroz svaki trenutak treninga i ima određeni cilj i željeni ishod. Uz hodanje, trčanje i sve druge prirodne oblike kretanja, rade se igrice poput štafeta i igara na poligonu, a sve u cilju zabave i druženja. Deca se na ovaj način socijalizuju i stvaraju interesovanje i ljubav prema sportu. 🎈⚽️💙🤸‍♀️💚🤼‍♀️❤️

Cilj školice je sistematski uticaj na psihofizičke sposobnosti dece, a u trenerskom timu, koji sa decom radi u Osnovnoj školi ”Vuk Karadžić”, su profesori fizičke kulture Milena Milošević (060 63 49 875) i Milena Panić (069 43 44 741).

U nastavku teksta možete videti kako izgleda prvi čas u Školiic sporta.








Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...