Home / 2020 / U Finalu Kupa: Timok – OFK Knjaz

U Finalu Kupa: Timok – OFK Knjaz

U borbi za trofej pobednika Kupa na nivou Okruga sastaju se lider Srpske lige istok i knjaževački predstavnik u Zoni.

Finalna utakmica fudbalskog Kupa na području Fudbalskog saveza Zaječarskog okruga igra se danas na gradskom stadionu u Zaječaru. Rivali su Timok, koji je polufinalni meč protiv BSK-a dobio službenim rezultatom i OFK Knjaz. Ekipa iz Trgovišta u polufinalu je savladala Trebič u Sokobanji 4:2.

Uloga apsolutnog favorita uoči današnjeg finala rezervisana je za ekipu Timoka. Zaječarski srpskoligaš na startu sezone beleži rezultate koje verovatno ni najvatreniji navijači nisu očekivali – na pet mečeva Timok je zabeležio svih pet pobeda i sa maksimalnih 15 bodova zauzima prvo mesto na tabeli.




OFK Knjaz je, možda pomalo neočekivano, došao do prilike da se bori za pobednički trofej. Igrači iz Trgovišta takmičenje u Kupu počeli su lakom pobedom protiv Sloge u Minićevu, a na sličan način nastavili su i u finalu Opštinskog kupa, u kome su pobedili kalanski Midžor. Činjenica da im je Timočanin u prethodnoj fazi bez borbe omogućio plasman u polufinale Okruga svakako je olakšala put do završnice.

Da za rivala danas imaju objektivno kvalitetniji sastav, svesni su i u redovima Knjaza, ali Kup je neretko donosio iznenađenja, pa upravo takav ishod priželjukuju.

Da li će finale očekivano pripasti Timoku ili će OFK Knjaz prirediti veliko iznenađenje, znaće se večeras posle utakmice koja na gradskom stadionu u Zaječaru počinje u 16 časova i 30 minuta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...