Home / 2021 / Sve o konkursu za bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

Sve o konkursu za bespovratna sredstva za kupovinu seoske kuće

Raspisan konkurs za kupovinu kuće na selu. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava predviđen za kupovinu seoske kuće sa okućnicom iznosi 1.200.000,00 dinara.

Konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je Javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Seoska kuća sa okućnicom se u smislu ovog Programa smatra kuća sa ekonomskim dvorištem, koje se nalazi na istoj katastarskoj parceli kao i seoska kuća ili na susednim parcelama u odnosu na seosku kuću.

Mladi poljoprivrednik/ca u smislu ovog Programa je fizičko lice starosti do četrdeset pet godina života, koje nije u bračnoj zajednici, živi na selu i bavi se poljoprivredom.

Bračnim parom se u smislu ovog Programa smatra bračna zajednica supružnika, odnosno zajednica života žene i muškarca, koja je uređena Porodičnim zakonom („Službeni glasnik RS“ 18/2005, 72/2011 – dr. zakon i 6/2015).

Vanbračnim partnerima se u smislu ovog Programa smatraju muškarac i žena koji se nalaze u vanbračnoj zajednici.


Vanbračna zajednica je trajnija zajednica života žene i muškarca, između kojih nema bračnih smetnji, uređena Porodičnim zakonom („Službeni glasnik RS“ 18/2005, 72/2011 – dr. zakon i 6/2015).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...