Home / Knjaževac / Šesti građanski protest u Knjaževcu (Video)

Šesti građanski protest u Knjaževcu (Video)

Sinoć su protesti “1 od 5 miliona” održani u Zrenjaninu, Trsteniku i Knjaževcu. Učesnici protesta traže promenu republičke i lokalne vlasti a od medija zahtevaju da izveštavaju o protestima i obezbede prostor za one koji drugačije misle.

Sinoć je  u Knjaževcu, za razliku od prethodnih šest nedelja protest “1 od 5 miliona” počeo u 19 sati.

Zahtevane su ostavke predsednika Republike Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića, predsednice Narodne skupštine Maje Gojković i smena celokupnog rukovodstva RTS-a.

Zatražene su i ostavke predsednika opštine Knjaževac i njegovih saradnika zbog, kako kažu, loše politike koja uzrokuje iseljavanje mladih iz te opštine. Na skupu je prvi put, na video-bimu, emitovan “dnevnik slobodnih građana Knjaževca”.

Na Trgu oslobođenja, pre protestne šetnje, govorili su Nađa Stošić, studentkinja iz Niša i članica Pokreta mladih ”Za Niš bez straha” i Miodrag Đorđević, pukovnik u penziji.


 


Ostavite komentar :

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

Zbog širenja virus Kovid-19 – Svrljiški bazen prestaje sa radom?Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog širenja virusa Kovid-19.

Kako nezvanično saznajemo, razmatra se obustava rada Kupališnog kompleksa ,,Bazeni Pastirište“ zbog ...

%d bloggers like this: