Home / 2021 / RARIS predstavio investicione potencijale istočne Srbije na Međunarodnoj konferenciji o investicijama

RARIS predstavio investicione potencijale istočne Srbije na Međunarodnoj konferenciji o investicijama

 

RARIS je predstavio investicione potencijale istočne Srbije na Međunarodnoj konferenciji o investicijama koja je održana u četvrtak u Novoj Gradiški, Hrvatska. Konferencija je okupila više od 90 učesnika iz Austrije, Hrvatske, BiH, Crne Gore i Srbije: od investitora, preko predstavnika institucija i organizacija koje pomažu privlačenje investicija do lokalnih samouprava.

Među brownfield investicionih lokacija u Knjaževcu nalaze se : Kasarna Poslovna zgrada Borske banke IMT Fabrika motokultivatora i motora u stečaju Etno kuća “Torlaci” Proizvodna hala “Toralko” Proizvodna hala u selu Petruša Fabrika IMT Knjaževac.Dok su greenfield lokacije u Knjaževcu sledeće : Wellness/rehabilitacioni centar “Rgoška banja” Hotel “Banjica” Izgradnja turističkog kompleksa „Jabučko ravnište“ na Staroj planini Izgradnja turističkog objekta u selu Crni Vrh Izgradnja postrojenja za preradu i skladištenje voća i povrća

Konferenciju je organizovao Industrijski park Nova Gradiška sa kojim RARIS sarađuje i koji je nedavno izradio Koncept projekta Tehnološkog inkubatora u Boru.

Posebnu pažnju učesnika je privukao investicioni portal istočne Srbije https://www.investeastserbia.com/ koji vodi RARIS i činjenica da se na njemu ravnopravno promovišu i javne i privatne investicione mogućnosti i projekti. Na portalu trenutno ima 43 investicionih projekata i javni poziv svim vlasnicima da prijave svoje investicione lokacije i projekte je i dalje otvoren.
—————–

———–
“Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”

Projekat sufinansiran iz budžeta opštine Knjaževac

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...