Home / 2022 / Prijave za Svetosavski konkurs “Budućnost Knjaževca” do 14. januara

Prijave za Svetosavski konkurs “Budućnost Knjaževca” do 14. januara

Još samo četiri dana ostalo je za prijavu na Svetosavski konkurs “Budućnost Knjaževca”.
Podsetimo, Opština Knjaževac raspisala je Svetosavski konkurs za dodelu jednokratne novčane pomoći talentovanim studentima za školsku 2021/2022. godinu, pod nazivom „Budućnost Knjaževca“.

Visina jednokratne novčane pomoći iznosi 35.000,00 dinara, a dobiće je 30 najboljih studenata, koji ispunjavaju uslove.

Prijave se mogu podneti do 14. januara 2022. godine.




Pravo na jednokratnu novčanu pomoć za talentovane studente imaju studenti visokoškolskih ustanova čiji je osnivač Republika Srbija, počev od druge godine osnovnih akademskih studija, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije prvog, drugog ili trećeg stepena, kao i studenti koji pohađaju studije drugog ili trećeg stepena u inostranstvu, koji su upisani prvi put u tekućoj školskoj godini na studije drugog ili trećeg stepena koji imaju državljanstvo Republike Srbije i ostvare prosečnu ocenu najmanje 9,00. Takođe je potrebno da imaju prebivalište na teritoriji opštine Knjaževac odnosno boravište za izbegla i interno raseljena lica u godini ispunjenja uslova za sticanje ovog prava.

Uz prijavu, treba podneti i dokaz o prvi put upisanoj godini studija prvog, drugog ili trećeg stepena u tekućoj školskoj godini, uverenje o državljanstvu Republike Srbije, dokaz o prosečnoj oceni za sve vreme studiranja, dokaz da su u kontinuitetu upisivane godine studija, dokaz o položenim ispitima, kao i očitanu ličnu kartu.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...