Home / Knjaževac / Potpisan memorandum o saradnji između Opštine Knjaževac i Olimpijskog komiteta Srbije (Foto & Video)

Potpisan memorandum o saradnji između Opštine Knjaževac i Olimpijskog komiteta Srbije (Foto & Video)

U Knjaževcu je danas potpisan memorandum o saradnji izmedju opštine i Olimpijskog komiteta Srbije kao i ugovor izmedju Sportskog saveza i olimpijaca koje će opština Knjaževac stipendirati za pripreme pred olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije i Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac, potpisali su Memorandum o saradnji na stipendiranju sportista u ciklusu ”Tokio 2020”.

Knjaževac je inače prva opština u Srbiji koja je dobila čast sa se priključi olimpijskom timu. Dvojica zvaničnika kažu da je ovo jedan od boljih načina da se duh ideje olimpizma približi svim građanima naše zemlje.

”Mi pravimo koridore, sportske. Postoje ovi koridori, koji su bitni, ali sportski su vrlo važni…”, kazao je Maljković.

”Svi se radujemo uspesima naših sportista, ali imamo obavezu da damo neki doprinos da se dođe do tih uspeha. Pravo na bavljenje sportom je nešto što je suština, ako želimo zdravu i lepo vaspitanu naciju,” istakao je Đokić.

Knjaževačka opština stipendiraće pripreme za Olimpijadu u Tokiju evropskog šampiona u džudou Aleksandra Kukolja, i kajakaša Marka Tomićevića i Milenka Zorića, nosilaca zlatne medelje sa Svetskog prvenstva u Rio de Žaneiru 2017. i srebra sa Olimpijskih igara u Riju.

Božiradu Maljkoviću predstavljen je i projekat izgradnje Centra za rano otkrivanje deformiteta kičme i stopala kod dece, koji Sportski savez realizuje sredstvima Evropske unije.

Olimpijski komitet Srbije organizovaće na proleće Olimpijski čas u Knjaževcu, posvećen deci, koja će kroz brojne interaktivne radionice, na gradskom trgu, u društvu sa sportistima i stručnjacima, promovisati duh fer pleja, sportsku i takmičarsku kulturu kao temeljne vrednosti olimpizma.

-U nastavku teksta možete videti kompletan snimak potpisivanja memoranduma o saradnji između Opštine Knjaževac i Olimpijskog komiteta Srbije sa pratećim fotografijama.





[FAG id=51289] –



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...