Home / 2021 / Poslednja igra leptira Novi roman Književnog kluba „Branko Miljković“ iz Knjaževca

Poslednja igra leptira Novi roman Književnog kluba „Branko Miljković“ iz Knjaževca

Roman „Poslednja igra leptira“, autora Gordana Zlatopera (pseudonim Gorana Milenkovića) bio u konkurenciji za Vitalovu nagradu „Zlatni suncokret“, koji se dodeljuje za najbolje književno ostvarenje na srpskom govornom području u žanrovima romana, pripovetke, poezije, književne kritike, eseja i književne publicistike.

Ljubavni roman – topla, romantična priča o naizgled nemogućoj i nesretnoj ljubavi u raljama nemilosrdnog života, iz vremena kad su muškarci bili kavaljeri i gledali damama pravo u oči, i kao vitezovi se borili za njihovu naklonost, spremni da i život polože na oltar nežnih osećanja, sa verom u ono tajanstveno, nedokučivo i neopipljivo, a što snagom bogova neraskidivo spaja dva bića čineći ih jednim. Bajka o Romeu i Juliji u stvarnom životu, zasnovana na nizu istinitih događaja – kaže recenzent ovog romana kniževnik Nebojša Đorđević




Aron je naočit, poseban muškarac iz visokog društva, čest gost ženskih srdaca i snova, za kojim se devojke okreću a dame mu krišom upućuju poglede, a sve zajedno u potaji uzdišu za njim. Vlasnik uspešne aerokompanije, svetski avanturista koji luta pustolovinama tražeći sebe, dok mu pogledom nije zaustavila život Luna, smerna i skromna ženica, bledo zelenih očiju i plave, nemirne kose, neobične, više unutrašnje lepote, iz sasvim drugog sveta. I kada su se ti njihovi potpuno različiti svetovi na tren slučajem dodirnuli, u tom dodiru našli se i oni – Luni je taj susret naterao srce da zadrhti kao nikada do tada, i više ništa nije bilo isto. U tom trenu treptaja oka, a dužine večnosti, pogledali su jedno drugome u srce, i pogledi im se zauvek isprepletali. I opijeni nežnim osećanjima na prvi pogled, verovali su kako ništa ne može stati na put njihovoj ljubavi, a nesvesni da je u samom početku osuđena na neuspeh. Neumitna surovost života ih je naučila kako se ljubav zapravo stvarno neguje i dokazuje ne rečima, već – pravim žrtvama.

Romantična priča o vanvremenskoj ljubavi koja je uprkos svemu nadmašila granice ljudskog života, sa naizgled tragičnim završetkom! .. ali, da li one koji se istinski vole, išta može,rastaviti!

Ovaj obiman i sadržajan roman, na 350 stranica formata, osim recenzenta potpisuju i tehnički urednik Zoran Jelenković, lektor mrs Strahinja Đorđević, korektor Goran Petrović, za korice se pobrinuo mrs Luka Breberina, a fotografije je uradio Adam Tomić.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...