Home / 2021 / Pokušaj ubistva u Knjaževcu: Nožem ubo muškarca ispred “zadruge” posle svađe

Pokušaj ubistva u Knjaževcu: Nožem ubo muškarca ispred “zadruge” posle svađe


Nakon više Apela da se zabrane lokalne “zadruge” omiljena mesta za okupljanje i ispijanje velikih količina alkohola do jutarnjih časova i pravljenja problema kako kupcima tako i zaposlenima u lokalnim prodavnicam u Knjaževcu, desilo je ono  čega se većina meštana Trgovišta pribojavalo :

Policija u Knjaževcu privela je B. M. (41), osumnjičenog da je ispred jedne prodavnice u selu Trgovište nožem ubo M. R. i naneo mu teške telesne povrede, opasne po život.

B. M. i M. R. su pili pivo ispred prodavnice, gde su, najpre, verbalno “zakačili”.Svađa se otela kontroli i B. M. je izvadio nož na rasklapanje i zadao jedan udarac M. R. koji je sa teškim telesnim povredama prebačen u knjaževačku bolnicu, pišu Novosti.

Osumnjičenom B. M. je određen pritvor do 30 dana, a na teret mu se stavlja pokušaj ubistva.

Inače ispre prodavnica u narodu poznatijim kao “zadruge” ili “biblioteke” strogo je zabranjeno zadržavanje i ispijanje alkohola!!!

Na žalost većina vlasnika prodavnica omogućava ovakva okupljanja jer imaju značajnu ekonomsku korist od ovakvog “druženja” među meštanima.Neki su napravili čitave Hale i klupe za sedenje, a većina ispod tezge prodaje i “domaći ” alkohol sumljivog kvaliteta kao i suhomesnate proizvode kako bi pospešila masovniju prodaju Alkohola.Ono što možda najviše smeta pravim kupcima je svakako loš odnos na koji svakodnevno nailaze jer se često dešava da im “pijani” gosti vulgarno dobacuju i traže kavgu.Najteže je možda domaćicama koje pri svakoj kupovini doživljavaju brojne neprijatnosti, a većina pijanih gostiju vrši nuždu svud naokolo, što dodatno otežava iovako tešku situaciju.Domaćice su kako bi izbegle svakodnevne neprijatnosti prinudjene da kupuju u ,,velikim ” diskontima u gradu, prepešače i do par kilometra kako bi izbegle brojne neprijatne scene.Najgore je što je sve više mladih ispred zadruga, što je inače takođe zabranjeno , ali se dešava da ih i sami roditelji dovode kada ispijaju alkohol ili su prinudjeni da ovakva “nezdrava” okupjanja gledaju svakodnevno kada pazare.Inače popularne “zadruge” doživele su možda najveći procvat u doba Korone kada su bili zatvorene sve kafane.

Epidemiološke mere, ali i sanitarne tamo se nikada nisu ni poštovale, a prodavci bi trebali da se zapitaju što gube prave kupce, a dobijaju svakodnevne probleme.Svakako je potrebno da i nadležne inspekcije povedu strožiju kontrolu i spreče brojna kršenja zakona i mera, inače je samo pitanje vremena kada će neko izgubiti život  u ovakvom jeftinom provodu.Izvor Novosti/https://www.telegraf.rs//Knjaževačke vesti

One comment

  1. Ispred ulaza moje zgrade redovno sede ispičuture koje i kad upozorim da nije mesto za sedenje i vršenje nužde u podrumu, nema efekta.Čak se i raspravljaju kad pokušavamo da ih sklonimo.
    Vlasnik prodavnice je istakao natpis zabrane, ali sada mi imamo već godinama problem.

    Na ulazu lepo piše da je zabranjeno okupljanje,sedenje i ispijanje pića.
    U zgradi ima i maloletne devojčice kojima je neprijatno da preskaču muškarce sa flašama.
    Kome se treba obratiti?Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...