Home / Knjaževac / Pauerlifting : Kup Srbije u Beloj Palanci

Pauerlifting : Kup Srbije u Beloj Palanci

U Beloj Palanci  je 25.08.2018. godine održan Kup Srbije u Pauerliftingu Classic (bez opreme) i Equipped (sa opremom), učestvovalo je  25 takmičara iz 9 klubova iz Srbije.

Pauerlifting i bodi bilding i sportski klub „Knjaževac“  nastupio je na ovom prvenstvu sa dva takmičara i dve takmičarke, osvojeno je 4 medalja, od toga tri zlatnih, jednu srebrnu medalju kao i 2 pehara za ukupni plasman, a to je po kategorijama izgledalo ovako:




Aleksandar Radisavljević osvojio je zlatnu medalju  u disciplini „Equipped Pauerlifting“ u kategoriji muškaraca do 93 kg. sa podignutih 500 kg. u totalu.

Milan Ničić osvojio je srebrnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji muškaraca do 83 kg. Milan je do samog kraja imao ubedljivo bolji rezultat od ostalih protivnika, ali je nazalost povreda učinila svoje. Milanu želimo brz oporavak i povratak na takmičarsku scenu.

Jelena Marinković osvojila je zlatnu medalju  u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 73 kg. sa podignutih 290 kg. u totalu. Jelena Marinković proglašena je za apsolutno i relativno najjaču ženu na ovom prvenstvu.

Aleksandra Stanković osvojila je zlatnu medalju u disciplini „Classic Pauerlifting“ u kategoriji žena do 52 kg. sa podignutih 187.5 kg. u totalu. Aleksandra je takođe postavila novi rekord u disciplini čučanj u kategoriji juniorki ( uzrasta od 19 – 23 godina ) koji sada iznosi 60kg, novi državni rekord u disciplini mrtvo dizanje koji sada iznosi 90 kg. kao i novi državni rekord u totalu koji sada iznosi 187,5 kg.  Aleksandra je takođe proglašena za najjaču takmičarku u kategoriji juniorki do 52 kg.

Odlazak na ovo takmičenje pomogla je lokalna samouprava i Sportski savez Knjaževca.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...