Home / 2021 / Partner knjaževačkih proizvođača mleka – niška mlekara ”Milk House”

Partner knjaževačkih proizvođača mleka – niška mlekara ”Milk House”

Iz Budžetskog fonda za razvoj popljoprivrede, 26  proizvođača mleka iz knjaževačke opštine je nakon raspisanog konkursa, dobilo ukupno blizu četiri miliona dinara, odnosno po 117 hiljada dinara.  Za svoje isporučioce mleka, u sufinansiranju kupovine novih grla učestvuje i niška mlekara ”Milk House”.

Realizacijom konkursa kojim se, preko budžetskog fonda, podržava nabavka priplodnih junica i razvoj mlečnog govedarstva, opština Knjaževac nastavlja svoju podršku poljoprivrednoj proizvodnji. Nakon raspisanog konkursa, 26  proizvođača mleka dobilo je ukupno blizu četiri miliona dinara, odnosno po 117 hiljada dinara. Sedmoro njih zadovoljno je saradnjom sa niškom mlekarom Milk House, kojoj prodaju mleko.




”Trenutno imam osam muznih krava, četiri junice i sada sam od opštine dobio još jednu kravu. Sa mlaekarom iz Niša odlično sarađujem već pet, šest godina”, kaže Nenad Milošević iz Blanovca.

Vladan Mitić, direktor Agencije za razvoj Knjaževca objašnjava da se intenzitet pomoći odnosi na 75 odsto ukupnih troškova. Oni koji sarađuju sa kompanijim Milk House imaju mogućnost da da upotpune iznos do cele cifre.

”Ukupna sredstva angažovana po ovom konkursu su 3.550.000 dinara. Namenjena su za 26 proizvođača. Svako od njih će dobiti po 117 hiljada dinara, uz mogućnost da dodatnim sredstvima ”Milk Housa” upotpune iznos do cele cifre. Znači, 75% je učešće opštine, a 25% udeo proizvođača”, rekao je Mitić.

Mlekara Milk House dnevno preradi do 80.000 litara, a na teritoriji knjaževačke opštine dnevno otkupi tri hiljade litara mleka.

”Naša mlekara učestvuje delom u sufinansiranju kupovine novih grla kod onih proizvođača koji nama isporučuju mleko. To je vid beskametne pozajmice, koju će oni vraćati kroz nekoliko mesečnih rata i isplatiti od dela isporučenog mleka”, naglasio je Branislav Branković iz mlekare ”Milk House”.

Iako je tržište Knjaževca malo u smislu količine mleka, u Agenciji za razvoj pozdravljaju gest niške kompanije da obrati pažnju i na male proizvođače i pruži im šansu da budu deo ove velike kuće.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...