Home / 2020 / Otvaranja novih fabrika u Knjaževcu : Duplo slavje SCS-a (Video)

Otvaranja novih fabrika u Knjaževcu : Duplo slavje SCS-a (Video)

Danas je u  industrijskoj zoni Knjaževca kompanija SCS. plus otvorila svoj novi pogon u kome će se proizvoditi proizvodi od brizgane i duvane plastike.

U Podvisu, gde uspešno radi već dve decenije, SCS.plus je, simboličnim polaganjem kamena temeljca, označio početak gradnje još jednog pogona. Ovim izuzetno važnim događajima, počinje sezona otvaranja fabrika, rekao je predsednik Opštine Milan Đokić.

Vladimir Rakočević, jedan od vlasnika knjaževačke kompanije SCS.plus i Milan Đokić, predsednik Opštine, simboličnim presecanjem vrpce, označili su početak rada novog pogona ove kompanije, smeštenog u industrijskoj zoni, u nekadašnjoj hali IMT-a. U uređenje prostora i savremene mašine, spremne da odgovore najzahtevnijim tehnološkim rešenjima, uloženo je oko 800 hiljada evra, kazao je Rakočević.

”Firma SCS je, nakon 20 godina uspešne proizvodnje komponenata za nameštaj od drveta, odlučila da se bavi dodatnim proizvodnim programom, koji se sastoji od proizvodnje komponenata od plastike za nameštaj. Očekujemo da naša proizvodnja ove godine poraste za 30 do 40 odsto, a naši skupci zadovoljni su odnosom cene i kvaliteta”, rekao je Rakočević.

Ova kompanija doprinela je stvaranju dobrog poslovnog ambijenta u Knjaževcu, naglasio je predsednik knjaževačke opštine.

”Kompanija SCS doprinela je dobrom poslovnom ambijentu na teritoriji opštine Knjaževac u najtežim vremenima. Razlog zbog kojeg se šire su vredni, pametni i kvalitetni radnici, s jedne i stimulativne mere naše države, najjače u regionu. Primer za to su i sve ostale fabrike koje ćemo otvoriti naredne nedelje. Rekonstrukcijom puta Vratarnica – Knjaževac i otvaranjem režima poslovanja slobodna zona, stvorićemo uslove da kompanije posluju bolje i da zapošljavaju više radnika”, naglasio je Milan Đokić.

Na osvajanju novih proizvoda od takozvane brizgane i duvane plastike, koji se plasiraju na tržištu Evrope, biće angažovano još pedesetak radnika. Oni koji već rade, zadovoljni su i uslovima i zaradama.

Kompanija SCS pobrinula se da 11. jun ove godine bude zapamćen upravo po njima, s obzirom da su u Podvisu, gde već imaju svoju fabriku,  položili kamen temeljac za još jednu. Izgradnja će biti završena do kraja godine, kazao je Miloš Nikolić, jedan od vlasnika.

”U Podvisu SCS.plus se bavi proizvodnjom i preradom proizvoda od drveta, izradom komponenti, namenjenih evropskom tržištu. Firma radi preko 20 godina i pratimo nove tehnologije, uvodimo nove standarde, sve za potrebe kupaca iz Evrope”, rekao je Nikolić.

SCS.plus postoji od 1997. godine. Zapošljavaju 170 radnika. Vrednost godišnje proizvodnje  je oko 700.000 evra, a gotovo sve što se proizvede namenjeno je poznatim kupcima na tržištu Evropske unije.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...