Home / Knjaževac / Opština Knjaževac raspisala nove konkurse za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Opština Knjaževac raspisala nove konkurse za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Opština Knjaževac raspisala je tri nova konkursa namenjena razvoju poljoprivredne proizvodnje. Iz Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede subvencionisaće se zasnivanje zasada pod medonosnim biljem, organska proizvodnja i nabavka opreme za preradu na gazdinstvu.

Opština Knjaževac raspisala je konkurs za dodelu subvencija za zasnivanje zasada pod medonosnim biljem iz sredstava Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede. Biće subvencionisana registrovana udruženja pčelara za kupljeni sadni materijal u iznosu od 80 odsto vrednosti sadnog materijala, a najviše do 1.500.000 dinara.

Opština Knjaževac raspisala je konkurs za dodelu subvencija u organskoj proizvodnji. Sredstvima Budžetskog fonda za razvoj poljoprivrede subvencionisaće se registrovana poljoprivredna gazdinstva za kupljeni sadni, ili setveni materijal dozvoljen za upotrebu u organskoj proizvodnji, kontrolu i sertifikaciju i druge investicije koje se odnose na organsku proizvodnju, u iznosu od 80 odsto investicije, a najviše do 50.000,00 dinara.

Opština Knjaževac raspisala je konkurs za dodelu subvencija za nabavku opreme za preradu na gazdinstvu. Biće subvencionisana registrovana poljoprivredna gazdinstva za nabavku opreme za uzorkovanje, prijem, preradu, punjenje i pakovanje mleka i proizvoda od mleka, sušenje voća, povrća i grožđa, blanširanje, pasterizaciju i sterilizaciju proizvoda, prijem, preradu i pakovanje voća i povrća, proizvodnju vina i drugih alkoholnih pića, opremanje degustacionih sala. Intenzitet pomoći iznosi 80 odsto od ukupno prihvatljivih troškova, a maksimalni iznos povraćaja sredstava je 500.000 dinara po jednom korisniku.

Tekstovi konkursa objavljeni su na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac (www.knjazevac.rs), sa kog se može preuzeti i obrazac zahteva za dodelu subvencije.

Sve dodatne informacije i obrazac zahteva mogu se dobiti u Agenciji za razvoj (telefon: 019/731-256).

Svi konkursi otvoreni su do 15. septembra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...