Home / Knjaževac / Održana 73. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

Održana 73. sednica Opštinskog veća opštine Knjaževac

 

73. sednica Opštinskog veća održana je danas. Opštinski većnici usvojili su izveštaj o realizaciji programa Preduzeća za razvoj urbanizam i izgradnju opštine Knjaževac, odluku o izmeni i dopuni opštinskog bužeta za ovu godinu, kao i odluku o operativnom planu odbrane od poplava. Na ovoj sednici većnici su prihvatili i odluku o pokretanju postupka javno – privatnog partnerstva bez elemenata koncesije za projekat modernizacije javne rasvete. Ceo postupak neće nas koštati ni dinara, niti će biti veći troškovi za električnu energiju, kazao je predsednik Opštine Milan Đokić.

”Opština Knjaževac pokušava da kroz projekte privatno – javnog partnerstva dođe do preko potrebnih investicija. Prvi takav projekat će biti projekat javne rasvete, koja će biti zamenjena led rasvetom, čime će se troškovi, u perspektivi, znatno smanjiti. Za tu investiciju opština Knjaževac ne treba da izdvoji ni dinara, niti će biti veći računi za električnu energiju”. Ovim projektom predviđena je zamena 6.100 sijaličnih mesta, kao i redovno održavanje sistema javne rasvete.




Na osnovu novog zakona, ubuduće će po istom principu biti organizovana i usluga javnog prevoza, koji je, da podsetimo, za sve građane naše opštine, besplatan već nekoliko godina, a prioritet za korišćenje ovog prevoza, imaju učenici naših škola.

”Zbog letnjeg raspusta u julu i prvoj polovini avgusta imaćemo redukovan broj linija na teritoriji opštine, a od septembra očekujemo da ćemo proceduru izbora koncesionara sprovesti do novembra i da ćemo imati prevoz i u nekim selima gde prevoz nije do sad bio obezbeđen, kao što je Miljkovac i Žukovac”,

Na sednici Opštinskog veća razmatrane su i odluke o raspodeli sredstava nakon sprovedenih konkursa za dodelu subvencija u voćarstvu i stočarstvu. Iz sredstava budžetskog Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Knjaževac, za ovu namenu biće izdvojeno 3.520.000 dinara kao podsticaj vlasnicima novozasađenih voćnjaka, dok je za subvencije u stočarskoj proizvodnji planirana suma u iznosu 6.108.000 dinara.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...