Home / Banjica / Održana 39.sednica Skupštine – Rebalans budžeta za najvažniji projekat u istoriji Knjaževca (Video)

Održana 39.sednica Skupštine – Rebalans budžeta za najvažniji projekat u istoriji Knjaževca (Video)

Danas je sali Doma kulture održana 39. sednica Skupštine opštine Knjaževac. Odbornici su tom prilikom usvojili rebalans budžeta, kojim se stvaraju i formalini uslovi za početak realizacije projekta izgradnje prvih hotela na Banjici, kao i odluku o novim merama podrške porodicama sa decom.

Ovaj rebalans budžeta biće, nadam se, upamćen po početku izgradnje suštinski najvažnijeg projekta u istorji Knjaževca, kazao je na 39. sednici Skupštine opštine, obrazlažući odluku o izmenama u opštinskoj kasi, predsednik Opštine Milan Đokić.

”Ono što je suština i po čemu će biti upamćen ovaj rebalans je početak velikog projekta, suštinski jednog od najavažnijjih u istoriji Knjaževca. To je projekat izgradnje hotela u okviru velnes i spa centra Banjica. Biće to početak razvoja banjskog turizma u knjaževačkoj opštini. Ovaj projekat biće finansiran iz Nacionalnog investicionog programa, koji će uskoro biti predstavljen srpskoj javnosti. Lokalna samouprava biće investitor, uz pomoć sredstava koja će biti opredeljena od strane Republike.”

Finansijska podrška porodicama i deci, bila je, takođe, jedna od ključnih tema ovog skupštinskog zasedanja. Govorili su Marija Jelenković, rukovodilac odeljenja za privredu i društvene delatnosti i prvi čovek knjaževačke opštine.

Odbornici su, jednoglanso, razrešili dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Muzeja Aleksandra Ristića, koji je, kako se čulo podneo ostavku, i na njegovo mesto imenovali Milana Živkovića, koji je na čelu ove ustanove bio i od 2013. do 12015. godine.

Na sednici su usvojene izmene u programu uređenja građavinskog zemljišta, kao i odluka o obrazovanju Štaba za vanrendne situacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...