Home / Doma kulture Knjaževac / Odrzan Sajam zaposljanja u Knjazevcu (Video)

Odrzan Sajam zaposljanja u Knjazevcu (Video)

 

Stopa nezaposlenosti u Srbiji spala je na jedocifren broj, izjavio je otvarajući Sajam, Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.

U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje  u je Knjaževcu održan Sajam zapošljavanja.

„Drago mi je što danas u Knjaževcu možemo da vidimo da su poslodavci i dve velike kompanije – jedna koja je kupila Fabriku nameštaja Tina i druga, nemačka kompanija Hatiba koja je kupila halu nekadašnjeg Imposa. Veliku zahvalnost dugujemo i Nacionalnoj službi za zapošljavanje koja godinama već svojim merama pomaže i poslodavcima i nezaposlenima da pronađu zaposlenje“, istakao je otvarajući sajam Milan Đokić, predsednik opštine.

„Broj nezaposlenih se konstantno smanjuje, a s druge strane povećava se broj onih koji rade, tako da mogu da saopštim da je, prema najnovijim podacima, stopa nezaposlenosti u Srbiji spala na jednocifren broj. To je 2014. godine postavljeno kao jedan od ciljeva ove Vlade. Iako je to tada delovalo nedostižno, uspeli smo da se približimo evropskom proseku“, rekao je Zoran Martinović, direktor Nacionalne službe za zapošljavanje.


Na današnjem Sajmu zapošljavanja u Knjaževcu petnaestak kompanija, preduzeća i ustanova ponudilo je nezaposlenim licima preko 150 radnih mesta. Današnji susret nezaposlenih i potencijalnih poslodavaca bio je prilika da se zainteresovani upoznaju sa programima i merama koje Nacionalna služba za zapošljavanje sprovodi u cilju smanjenja stope nezaposlenosti.


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

x

Check Also

SUTRA SU MITROVSKE ZADUŠNICE

Srpska pravoslavna crkva i vernici će sutra, 5. novembra obeležiti jedan od ...